Zelenskyj i Netanjahu tvrdí, že si je Bůh vybral, aby zvítězili

14.05.2024 21:44

Zelenskyj i Netanjahu tvrdí, že si je Bůh vybral, aby zvítězili – NaturalNews.com

Zelenskyj i Netanjahu tvrdí, že si je Bůh vybral, aby zvítězili
13. 5. 2024 // Cassie B. // 1,5 km běh Zobrazení
 
Zdá se, že mnoho politiků má "božský komplex", ale dva světoví vůdci, kteří jsou v současné době zapojeni do válek, otevřeně prohlásili, že Bůh je a jejich lid vyvolil, aby z nich vyšli jako vítězové.

 

První na řadě je ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který řekl, že Bůh je "spojencem" Ukrajiny v jejím současném konfliktu s Ruskem. Ve videoprojevu, který zveřejnil o Velikonocích z katedrály svaté Sofie v Kyjevě, obvinil Rusko z "porušování všech přikázání".

 

"Svět to vidí, Bůh to ví a my věříme, že Bůh má na rameni prýmek s ukrajinskou vlajkou. Takže s takovým spojencem život určitě zvítězí nad smrtí," prohlásil.

 

Je to zajímavý postoj pro někoho, kdo v posledních letech tvrdě zasahuje proti pravoslavné církvi. Ukrajinský parlament v současné době zkoumá legislativu, která by uzavřela ukrajinskou pravoslavnou církev, která je největší křesťanskou církví v zemi. Tento zákon v současné době sedí v parlamentu, ale Zelenského vláda od prvního vypuknutí konfliktu omezuje jeho činnost.

 

Ukrajinská pravoslavná církev byla historicky svázána s ruskou pravoslavnou církví, i když se jí po ruské invazi zřekla a vyhlásila na ní autonomii. Navzdory tomu Zelenskyj opakovaně obvinil ukrajinskou pravoslavnou církev, že slouží jako "agent Moskvy". Tajná služba Ukrajiny zahájila sérii trestních řízení proti kněžím ukrajinské pravoslavné církve, sankcionovala duchovní, zabavila církevní majetek a zbavila biskupy ukrajinského občanství. Je však šťastný, že může vychovávat Boha, když to slouží jeho cílům.

 

Lidské poznání je pod útokem! Vlády a mocné korporace používají cenzuru, aby vymazaly lidskou znalostní základnu o výživě, bylinách, soběstačnosti, přirozené imunitě, produkci potravin, připravenosti a mnoha dalších věcech. Chráníme lidské znalosti pomocí technologie umělé inteligence a zároveň budujeme infrastrukturu lidské svobody. Využijte naši decentralizovanou, necenzurovatelnou platformu pro svobodu projevu založenou na blockchainu na Brighteon.io. Prozkoumejte naše bezplatné nástroje pro generativní umělou inteligenci ke stažení na Brighteon.AI. Podpořte naše úsilí o vybudování infrastruktury lidské svobody nakupováním v HealthRangerStore.com, kde najdete laboratorně testované, certifikované organické, geneticky nemodifikované potraviny a výživová řešení.

 

Netanyahu brings up God in hopes of appealing to religious Israelis and Americans

Not to be outdone, Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu has invoked the name of God to help sell his war to the Jewish people as well as religious Americans. Netanyahu is known to be secular in his private life but has no problem saying whatever it takes to promote his objectives.

 

Časté odkazy Netanjahua a dalších izraelských vůdců na biblické postavy jsou také pokusem legitimizovat civilní oběti, které způsobují v Gaze. Netanjahu o útocích v Gaze řekl: "Se společnými silami, s hlubokou vírou ve spravedlnost naší věci a ve věčnost Izraele naplníme Izajášovo proroctví (proti Hamásu)."

 

Proslavil se tím, že použil biblický příběh o Amálekovi, když podněcoval vojáky IDF k provádění operací v Gaze. Když oznamoval druhou fázi války v Gaze, řekl: "Musíte si pamatovat, co vám udělal Amálek," což je odkaz na národ v hebrejské Bibli, jehož vojáci přepadli Izraelity na jejich cestě do Zaslíbené země. Poté, co útok překonali, jim Bůh řekl, aby nikdy nezapomněli na to, co se stalo, a vedli věčnou válku, dokud nezůstane žádná stopa po existenci Amáleka – a to je široce interpretováno jako výzva k vyhlazení Gazy.

 

Jeho komentáře byly dokonce předloženy jako důkaz jihoafrickým právním týmem, který vede případ genocidy proti židovskému státu před Mezinárodním soudním dvorem.

 

Vytváření obrazu náboženské války zatím Netanjahuovi funguje dobře, protože Izrael se těší ohromné podpoře mnoha Američanů, kteří se identifikují jako věřící, ale nezdá se, že by měli nějaký problém s desítkami tisíc civilistů, kteří zemřeli v důsledku izraelské války, a s ničivou daní, kterou si vybrala na lidech v Gaze. Ti, kteří jsou odříznuti od potravin a základních zásob, hlásí nepředstavitelné utrpení. Je těžké si představit, že by někdo mohl souhlasit s tím, co Izrael právě teď dělá lidem, kteří tam jsou.

 

Zdroje pro tento článek zahrnují:

 

RT.com

 

TimesOfIsrael.com

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode