Západ zanechává novou krizi pro budoucí generace v Afghánistánu, říká ruský diplomat

18.08.2021 13:39

„Humanitární situace v Afghánistánu a také scény lidí, kteří se propadli smrti, když padali z amerických vojenských transportních letadel startujících z letiště v Kábulu, ukazují skutečný postoj Západu k lidským právům,“ poznamenala Maria Zacharová

Západ ve světě a v budoucích generacích zanechává za sebou novou humanitární a politickou krizi v Afghánistánu, uvedla ve středu mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zakharova.

„V současné době opět vidíme, že západní komunita, která si chrání některé ze svých západních hodnot, opět odkrývá další krizi pro svět a pro budoucí generace,“ řekl ruský diplomat v rozhovoru pro Solovjov. Živý kanál YouTube.

"Předtím to byla Libye a Irák a také Sýrie, které bouři přežily díky rozhodným krokům Ruska a směrnicím vydaným prezidentem naší země a mnoha dalším regionálním problémům. K tomu se nyní přidal další problém," “Řekla Zakharova.

Humanitární situace v Afghánistánu a také scény lidí, kteří upadli na smrt, když padali z amerických vojenských transportních letadel startujících z letiště v Kábulu, ukazují skutečný postoj Západu k lidským právům, zdůraznil ruský diplomat.

„Až si příště přečteme všechny tyto vícestránkové zprávy, které západní společenství z USA a Británie do dalších zemí EU a NATO sestavilo o lidských právech ve světě, musíme si připomenout, jak implementují a dodržují lidská práva v zvláštní situace, protože existují tisíce lidí, nikoli jeden člověk, jehož práva musí být chráněna. Jedná se o občany Afghánistánu a tito občané z jiných zemí, kteří se tam ukázali, “dodala Zacharová.

Zdroj:TASS

 

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode