Velká chvíle olomouckých námořníků - dnes slavnostně vyplouvá Ololoď!

30.05.2015 12:24

Velký okamžik je dnes před všemi příznivci vodní dopravy a zábavných poznávacích plaveb po Olomouci. Odpoledne totiž slavnostně začíná první sezona první olomoucké motorové výletní lodi - Ololodi. Z přístavu ve Šmeralově vypluje Ololoď v 15 hodin. 

Z naší reportáže z předpremiérové jízdy jistě víte, že se i nám v Olomouckém REJi jízda po řece Moravě zalíbila  a stali jsme se zarputilými fanoušky této atraktivní varianty prohlídek města. Odpusťte proto poněkud neobjektivní tón této zprávy :-) Dnešní premiéru proto vřele doporučujeme každému, kdo má rád vodu, lodě a město Olomouc. Pohled na historické nábřeží, věže kostelů, vojenské stavby z minulých časů či překrásný klášter Hradisko je z hladiny Moravy opravdu úžasný.

"Opravdu se už na vás těšíme, až Vám budeme moci ukázat krásy města Olomouce z jiné perspektivy a společně prožít hezké chvilky na OLOLODI. A zahájíme to velkolepě!" vzkazuje hostům kapitán lodi Šimon Pelikán, který dokáže během třičtvrtěhodinové vyjížďky velmi poutavě i zasvěceně vyprávět o okolí řeky. Ololoď má už i vlastní nové molo, včera se navíc uskutečnila finální schůze s podnikem Povodí Moravy a Státní plavební správou. Vše je tedy v pořádku i po úřední stránce. 

Součástí dnešního programu je i křest lodi. A program je, před čímž smekáme, zdarma! Je vidět, že někdo dělá i dnes svou práci opravdu s radostí! Bžte se odpoledne podívat do přístaviště kousek od univerzitních kolejí a U klubu ve Šmeralově ulici. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)
Převzato z: https://olomoucky.rej.cz/

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode