Ve vlaku v Břeclavi zadrželi přes 200 uprchlíků, policie jejich očíslovala

01.09.2015 17:21
Policie jednotlivých migrantů číslované a kompletovat je do skupinek tak, aby členové rodiny zůstali spolu
 
Celkově 214 migrantů zadržela v noci na dnešek policie na nádraží v jihomoravském městě Břeclav ve vlacích z Rakouska a Maďarska. Informoval o tom český zpravodajský portál Novinky.cz s odvoláním na mluvčí cizinecké policie Kateřinu Rendlová. Migranti budou dočasně umístění v tělocvičnách policie v Břeclavi a Hodoníně, potom je přemístí do záchytných míst. Zadržených je více než za celý minulý týden dohromady a migrantů procházejících přes jižní Moravu stále přibývá.
 
Podle slov policie někteří migranti měli potřebné dokumenty, ale drtivá většina ne. Nikdo ze zadržených neměl povolení ke vstupu do České republiky - proto je policie zadržela. "Postupujeme v souladu se zákonem bez ohledu na to, jak postupují ostatní země," vysvětlila Rendlová.
 
Česká cizinecká policie uprchlíků z Blízkého východu či Afriky bez potřebných dokladů zadržuje, dokud maďarská, slovenská zda rakouská policie jejich zatím nechávala přejít do Německa, kam většina z nich směřuje, připomněl portál Novinky.cz. Mezi uprchlíky v Břeclavi byli převážně muži - celkem jich bylo 115, žen 38 a dětí 61. Šlo většinou o rodiny s dětmi. Podle Rendlová většina z nich pocházela ze Sýrie, a to 196; sedm byli Pákistánci, pět jich přišlo z Afghánistánu, čtyři z Bangladéše a dva z Iráku.
 
Policie byla na příchod uprchlíků připravena. Na břeclavské stanici čekali autobusy a desítky policistů. Prvních uprchlíků přivezl před pondělní půlnocí vlak z Vídně a vešly se do jednoho autobusu. Asi sto migrantů pak přijelo krátce po půlnoci vlakem z Maďarska, který směřoval přes ČR do Německa. Migranti přicházejí většinou dvěma hlavními vlakovými spoji, ale jejich počet se zvyšuje, řekl jeden policista.
 
Policie na nádraží jednotlivých migrantů číslované a kompletovat je do skupinek tak, aby členové rodiny zůstali spolu. Podle jednoho policistu zadržení se chovali klidně. Policie uprchlíků pak převezla do vlastních tělocvičen v Břeclavi a Hodoníně. Má ještě i kapacity v Brně a Znojmě. Po krátkodobém pobytu je odtud odvezou do záchytných míst v obcích Zastávka u Brna, Vyšní Lhoty nebo Bělá-Ježov.
 
Na jihu Moravy zřejmě vznikne další uprchlický tábor. Shodli se na tom zástupci českého ministerstva vnitra a policie. Hledají totiž řešení pro rostoucí počet migrantů. V úvahu přichází část areálu bývalé věznice v břeclavské části Poštorná, informoval portál iDNES.cz.
 
Zdroj: Hlavnespravy.sk

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode