V Čechách a na Moravě potřetí proběhne akce Nesmrtelný pluk

06.05.2018 11:58

  8. května 2018 se v České republice uskuteční akce Nesmrtelný pluk. Akce se bude konat v zemi už potřetí.

Jako minulý rok v poledne slunce oslní stovky portrétů účastníků 2. světové války, které v rukách budou pečlivě držet potomci vojáků osvoboditelů. Rusové a Češi budou stát bok po boku, ale tento den na národnostech nezaleží, protože toto vítězství bylo společné.


Nesmrtelný pluk v Čechách a na Moravě:

 důstojná odpověď na zkreslování historie 


Veteránů, kteří přežili až dodnes, zůstalo málo. Každý rok se stále zvyšuje počet lidí, kteří chodí na akci Nesmrtelný pluk s portréty svých příbuzných a přátel. Pochod už třetí rok za sebou s pýchou proběhne v České republice. 

Občanské akce se tento rok zúčastní čtyři města — Praha, Brno, Ostrava a Karlovy Vary.
V Praze pochod začne v 12.30 na Jungmannově náměstí. Minulý rok se místo ohlášených 500 lidí akce v Praze zúčastnilo přes 1 000 osob.

V Brně se účastníci akce sejdou ve 12 hodin na Moravském náměstí u pomníku rudoarmějce.

V Karlových Varech pochod začne také ve 12 hodin, ale účastníci se sejdou v 11.30 na náměstí před Grandhotelem Pupp. Po ukončení akce se bude konat koncert na verandě restaurace Malé Versailles (ul. Křižíkova 420/2 naproti pravoslavnému kostelu Petra a Pavla).

V Ostravě akce Nesmrtelného pluku proběhne ve středu 9. května v 16 hodin. Pochod začne u Ostravského muzea na Masarykově náměstí. Jak uvedli organizátoři pochodu, u mauzolea Rudé armády v Komenských sadech účastníci akce uctí padlé hrdiny 2. světové války, která přinesla 60 milionů obětí a je dosud největším a nejvíce zničujícím válečným střetnutím v dějinách lidstva. Tento den nemůže být nikdy zapomenut.

Zdroj:cz.sputniknews.com 

pro MIKAN.cz upravila redakce

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode