Uzavírání manželství s ruskými ženami jako zahraničně-politický program Číny

28.02.2018 13:31

The Global Times napsal o iniciativě jedné sňatkové agentury, která chce zařadit zprostředkovávání mezinárodních manželství do čínského programu „Jedno pásmo, jedna cesta“ (One Belt One Road).

 

„Jedno pásmo, jedna cesta“, je jeden z nejrozsáhlejších čínských zahraničně-ekonomických programů posledního desetiletí. V podstatě to je pokus o obnovení koncepce „Hedvábné stezky“ za využití moderní dopravní a ekonomické technologie.

Program nemá žádný konkrétní plán (anebo je obsažen v tajných protokolech Komunistické strany Číny). Jde o všeobsáhlou koncepci, která zahrnuje obchodní, ekonomické, kulturní a ideologické aspekty.

Majitel sňatkové agentury „Zlatá svatba“, organizující schůzky čínských mladíků s ruskými dívkami ve městě Vladivostok, navrhl zařadit zprostředkovávání mezinárodních manželství do ekonomického programu.

Podle názoru majitele sňatkové agentury by kromě ekonomických předností měla mezinárodní manželství kompenzovat hlavní demografický problém Číny.

Kvůli „genocidě“ dívek, kterou má na svědomí zákon, stanovující pouze jedno dítě na rodinu, je teď v Číně o 7 - 10% více mladých mužů než žen (ve světě je poměr opačný). V měřítku obyvatelstva Číny to znamená 10 - 15 milionů svobodných mužů, přičemž mnozí z nich jsou dosti zámožní.

Mladíci z Číny pravidelně navštěvují v Rusku „trh nevěst“, kdy jedna návštěva stojí čínského ženicha 250 - 300 tisíc čínských jüanů.

 

Převzato z: krize15.cz/zpravy/clanek/uzavirani-manzelstvi-s-ruskymi-zenami-jako-zahranicne-politicky-program-ciny

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode