Tvrzení, že Rusko plánuje zaútočit na kohokoli, jsou nepodložená, řekl mluvčí Kremlu

29.11.2021 06:28

Dmitrij Peskov poznamenal, že protiruská hysterie rozdmýchávaná americkými, britskými a ukrajinskými masmédii a ukrajinským prezidentem Vladimirem Zelenským je nepřípustná.

Obvinění, že Rusko plánuje zaútočit na kohokoli, jsou naprosto nepodložená, řekl v neděli agentuře TASS ruský prezidentský tiskový tajemník Dmitrij Peskov.

"Obvinění, že Rusko plánuje na někoho zaútočit, a kárá, že se chová agresivně, jsou naprosto neopodstatněná a nesprávná," řekl, když byl požádán, aby okomentoval prohlášení ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského, že ruský prezident Vladimir Putin "to musí říci veřejně", že Rusko nemá žádné plánuje útok na Ukrajinu.

„Rusko se nikdy nelíhlo, nelíhne a nikdy nevymyslí žádné plány na někoho zaútočit,“ zdůraznil. "Rusko je mírumilovná země, která má zájem na dobrých vztazích se svými sousedy."

Podle Peskova mohou obvinění o agresivních plánech Ruska zastírat přípravy na scénář sil na Donbasu. "Obáváme se, a už jsme to řekli, že tato obvinění by mohla mít za cíl skrýt vlastní přípravy [Ukrajiny] na scénář sil v Donbasu. Byla by to naprostá lehkomyslnost," řekl.

Poznamenal, že protiruská hysterie rozdmýchávaná americkými, britskými a ukrajinskými masmédii a ukrajinským prezidentem Vladimirem Zelenským je nepřípustná. "Myslíme si, že tato hysterie, která je vybičována v amerických a britských médiích, v ukrajinských masmédiích a je podporována ukrajinskými politiky, včetně hlavy státu, je absolutně nepřípustná," řekl.

Zdržel se odpovědi na otázku týkající se seznamu osob podléhajících výměně vězňů, kterou údajně sdělil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. "Pokud jde o seznam, žádné komentáře," odpověděl na otázku, zda ruská strana takový seznam obdržela.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode