Teroristická hrozba stále přichází z Afghánistánu i po nástupu Talibanu k moci

05.11.2021 06:16

 Moskva s politováním konstatuje, že teroristická a drogová hrozba nadále přichází z Afghánistánu poté, co se v této zemi dostalo k moci hnutí Taliban (v Rusku zakázané), uvedla ve středu mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

"Mohu potvrdit, že teroristické a drogové hrozby přicházející z území Afghánistánu, stejně jako celková situace v těchto oblastech v této zemi, jsou pro nás stále palčivým problémem. S politováním mohu konstatovat, že se situace nezměnila ani po Talibanu." se dostala k moci,“ řekla a dodala, že teroristické útoky organizované teroristickou skupinou Islámský stát (v Rusku postavenou mimo zákon) v afghánských městech lze považovat za příklad toho.

"Dalším destabilizujícím faktorem v regionu jsou pokusy Spojených států rozmístit svou vojenskou infrastrukturu a afghánský personál údržby v sousedních zemích Afghánistánu. V takových krocích vidíme vážná rizika pro regionální stabilitu," zdůraznila.

Pozastavila se také nad hrozbou rostoucí migrace. "Vyslanci teroristických organizací, kriminálních živlů, militantů a tak dále mohou pod maskou uprchlíků infiltrovat do sousedních zemí," dodala.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode