Tálibové se pokusili o dobytí věznice v Laškargáhu

03.08.2021 13:42

Bojovníci radikálního hnutí Tálibán* se pokusili o dobytí věznice v afghánském městě Laškargáh, metropoli jižní provincie Hilmand, ale vládní armáda útok odrazila. Informoval o tom mluvčí ministerstva obrany republiky Fawad Aman.


„Z 40 teroristů, kteří zaútočili na věznici, jich 38 bylo zabito a dva utrpěli zranění,“ napsal Aman na Twitteru.

Ve městě jsou nasazeny stovky příslušníků zvláštních jednotek. Podle zprávy afghánské televize Tolo News, která se odvolala na zdroje v bezpečnostních silách, byl lehce zraněn šéf policie provincie KHalid Wardak.
 
V Afghánistánu probíhají střety vládních sil s teroristy hnutí Tálibán, kteří dobyli značná území na venkově a zahájili útok na velká města.

Včera radikálové postoupili k centrálním čtvrtím města Herát. Vládní armáda zatím zneškodnila ve stejnojmenné provincii více než stovku ozbrojenců.
Nestabilita v republice sílí na pozadí slibů administrativy USA ukončit do konce léta stažení vojsk z afghánského území.

Washington a zástupci Tálibánu podepsali v roce 2020 v Dauhá první mírovou dohodu za více než 18 let války. Ta stanovuje stažení cizích jednotek z Afghánistánu během 14 měsíců a zahájení vnitřního afghánského dialogu po výměně zajatců.
 
*teroristická organizace zakázaná v RF
 
zdroj:https://cz.sputniknews.com/
 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode