Syrské systémy protivzdušné obrany zachytily útok izraelských raket nad Damaškem

20.08.2021 08:06

Syrské systémy protivzdušné obrany zachytily útok izraelských raket nad Damaškem

Syrské systémy protivzdušné obrany zahájily ve čtvrtek palbu na vzdušné cíle nad Damaškem. Izraelské vzdušné síly zahájily raketové útoky na pozemní cíle z libanonského vzdušného prostoru, uvedla agentura SANA s odvoláním na vojenský zdroj.

„Syrský personál protivzdušné obrany odrazil útok na obloze nad Damaškem a zasáhl většinu raket,“ uvedl zdroj. Podle něj se izraelské síly zaměřily i na zařízení poblíž města Homs (vzdáleného od Damašku 165 km).

17. srpna zaútočily izraelské vzdušné síly na pozice syrské armády a proiránských šíitských jednotek bojujících na její straně v jihozápadní provincii Quneitra. 22. července proběhly stávky na sklady zbraní a munice šíitské policie Hizballáhu na jihu guvernorátu Homs.

V reakci na to Damašek apeloval na RB OSN, aby Izrael zodpovídal za své agresivní akce proti Sýrii, které v poslední době zesílily. Syrské ministerstvo zahraničí zdůraznilo: „Sýrie nebude váhat s využitím svého legitimního práva na ochranu a obranu národní suverenity v plném souladu s Chartou OSN.“

Zdroj:TASS

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode