Švýcarský politik promluvil o negativním vlivu protiruských sankcí

28.02.2018 13:29

Zavedení sankcí proti Rusku mělo negativní vliv na Švýcarsko, protože v důsledku toho byla pozastavena veškerá jednání mezi oběma zeměmi ohledně dohody o volném obchodu.

 

Rusko a Švýcarsko mají potenciál pro vzájemnou spolupráci, ale švýcarská vláda se prostě bojí Washingtonu říci ‘ne‘, uvedl v rozhovoru pro RT viceprezident švýcarské lidové strany Oscar  Freisinger, a dodal, že se již několikrát obrátil na švýcarskou vládu s prosbou o pokračování v dialogu s Ruskem, ale ta to vždy odmítla.

„Protože jsem byl v té době členem švýcarského parlamentu, zaslal jsem vládě poslanecký dotaz, v kterém jsem naši vládu vyzval, aby s Ruskem pokračovala v jednání, které se mělo týkat otázek vzájemného volného obchodu - a to hlavně vzhledem k tomu, že Švýcarsko není členem NATO, a proto nemusí tyto sankce respektovat či podporovat. Na můj dotaz švýcarská vláda odpověděla pouze tolik, že jednání neobnoví, protože nechce, aby některé zainteresované osoby měly možnost obcházet zavedené sankce přes Švýcarsko,“ uvedl viceprezident švýcarské lidové strany Oskar Freisinger.

Freisinger podotkl, že obě země by mohly spolupracovat v řadě odvětví - jednalo by se třeba o technologickou sféru, průmysl, ekonomiku, finance a zemědělství, vzdělání, vědecký výzkum a kulturu. „Je mi velice líto, že švýcarské vláda nemá dost odvahy, aby se postavila tyranii amerického impéria,“ uvedl.

Převzato z: krize15.cz/zpravy/clanek/svycarsky-politik-promluvil-o-negativnim-vlivu-protiruskych-sankci

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode