Svoboda páchnoucí sírou

28.05.2018 18:51

Hned tři demonstrace se sešly v sobotu 26.5.2018 v podvečer na Zelném rynku v moravské metropoli. Důvodem bylo podivné představení na scéně divadla HUSA NA PROVÁZKU. Jako by si na scéně dala schůzku většina exhibicionistů z Evropy a současně jako by dílo kandidoval na ocenění pornooscara v množství aktérů skupinových orgií. Ale to nebylo to hlavní. To vystihl doktor Sládek, když prohlásil, že očekává zatčení herců a jejich vyvedení pro naplnění paragrafu „hanobení národa, rasy a přesvědčení“. Jenže policie zasáhla jinak, z divadla vyvedla skupinu mužů a žen v modrých tričkách, kteří vtrhli na jeviště bráníce kontroverznímu představení vlastními těly. Ono kombinace davové sexuální scény s tóna „Tiché noci“ asi byla opravdu pro silné žaludky, to brněnští „SLUŠNÍ LIDË“ zřemě nemají, ač jde jinak o slušné pořízky.

Ale vraťme se k podstatě trestného činu, toho se měla dopustit aktérka, která si z rozkroku vytáhla tzv. národní vlajku, ta se liší a aktualizuje dle země inscenace, u nás jde pochopitelně o československou vlajku odkázanou 1. republikou.

Druhou klíčovou scénou je postava Ježíše sestupujícího z kříže a znásilňujícího muslimku. To nám policie opět nevyvedla divadelníky ale skupinku lidí protestujích proti zneucťování Krista, jako by ten toho na golgotském kříži dost neabsolvoval. Historicky vzato musel by tam na tu zahalenou vyznavačku proroka z Mekky čekat minimálně 600 let, jelikož byl ukřižován v roce 33 na.l. a 632 n.l. začíná teprve islámský kalendář. Proč tam někoho neznásilní, třeba Kurdku či jezídku, Mohamed, to by přece odpovídalo historickým reáliím. Na téhle scéně by si mohl ústav MUDr. Chocholouška vypracovat disertační práci. Ale ono je to téma pro právníka. Zde skutečně po zhanobení vlajky došlo ke zhanobení části obyvatelstva, a policie měla konat proti představení. Ona svoboda již se nad aktivitou sevšivších se občanů pohoršují liberálové začíná opravdu „smrdět sírou“. A opravdu soucítím s tím děvčetem, co celou akci probrečelo, (vím to nejen z přiloženého článku, ale díval jsem se jí do tváře) jak tam zneucťují někoho, koho ona miluje.

Určitě to nebylo shromáždění toliko nějakých tmářských křesťanských konzervativců, „což dokazuje i heslo „plány islamistů zhatí naši vepři boubelatí“ na jednom plakátku, ti lidé byli napříč názorovým spektrem, jako by tušili ono biblické, „Budeme-li mlčet my, bude křičet kamení“.

 

 

Mor.Dis.

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Verici-zenu-sprosta-divadelni-hra-v-Brne-rozplakala-Informace-a-materialy-ktere-jinde-neotisknou-537639

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Brno-Ja-vim-o-co-jim-slo-odsoudil-Zdenek-Zboril-divadlo-o-Jezisovi-Padla-silna-slova-537642

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode