SUPERVULKÁN YELLOWSTONE PRASKÁ. ZAČÁTEK APOKALYPSY?

06.11.2015 13:42

Začalo to, čeho se báli vědci z celého světa – super vulkán v národním parku spojených státu Yellowstone praskl. Vulkanologové to nenazývají jinak, než začátek apokalypsy.

Neuvěřitelné, to čeho se vědci tak dlouho obávali, se událo během dvou týdnu. Vlastníci místního ranče v horách Bighorn během posledního lovu objevili obrovskou prasklinu v zemní kůře. Rozsah katastrofy je velmi nepříznivý: prasklina je více než 700 metrů dlouhá a 40 metrů široká. A to je jen špička ledovce, schopného zničit celý svět.

Ve skutečnosti super vulkány představují srovnatelné nebezpečí jako meteorit, před kterým zachraňoval Bruce Willis planetu ve filmu „Armagedon“.

 

Kromě okamžité škody způsobené erupcí, z nichž ty nejoptimističtější odhady znamenají smazání veškerého života ze severoamerického kontinentu, celé lidstvo by čekala dlouhodobá nukleární zima způsobena obrovským uvolnění popela do stratosféry Země. I to už se stalo ne jednou. Na naší planetě s opakovanou periodičností dochází k dobám ledovým, z nichž většina přichází právě po výbuchu supervulkánu. Ale je tu plán pro zachování života…

 

Vědci v posledním desetiletí tuhle událost očekávali. Doktor Jean Philippe Perrillat z Národního centra pro vědecký výzkum ve Francii ještě na počátku tohoto tisíciletí provedl zkoušky a studii magmatu v Yellowstone, a poté dospěl k závěru, že sopečná činnost bude pokračovat v příštích deseti letech. A teď nadešel čas, smutné, ovšem během těch deseti let se na něčem pracovalo… V souvislosti s těmito studiemi byl vypracován plán "Renaissance", který zahrnuje zachování života na Zemi. V rámci tohoto plánu v zvláště chráněných skladovacích zařízeních byly uchovány DNA všech žijících druhů živočichů a rostlin na naší planetě, a také jejich žijící zástupci. Dále také byly vybudovány speciální bunkry. Všechny podrobnosti plánu se uchovávají v naprostém tajemství, aby se zabránilo všeobecné panice.

Jinými slovy, vědci a politici rozhodli, že pokud je většina lidí odsouzených k zániku, je nutné zachovat alespoň některé „vyvolené“ lidí, a zástupce zvířat a rostlin. To vše aby bylo možné zase obnovit Zemi po uplynutí nukleární zimy.

I na tom všem je kapka pozitiva, v tomto případě je to fakt, že vědci nikdy neměli tu možnost osobně pozorovat chování vybuchujícího supervulkánu. A proto si nejsou ani na 100% jistí, kolik času bude potřeba k přechodu do aktivní fáze erupce, stejně jako si nejsou jistí ani tím, k jakým následkům to může vést. Takže naděje, která pomohla lidstvu přežít ty nejtěžší časy, pořád přežívá v naších srdcích dodnes. Nezbývá, než doufat, že k tomuto scénáři nedojde.

Překlad: Jevhenij Grek,

Zdroj: dictat.net

Převzato z:ac24.cz/zpravy-ze-sveta/6892-supervulkan-yellowstone-praska-zacatek-apokalypsy

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode