Starý grizzly a smečka psů

29.01.2018 10:12

„Závod se dobře rozbíhá, obhájce titulu běží na čele pelotonu s minimálním náskokem, a již je tu první biatlonová střelba, již je zřejmé, že obhájce střílí do plných, 7 z jeho vyzyvatelů odkládá malorážky, pro ně závod skončil. Však co to, místo aby nevystřílenou munici vrátili pořadatelům, pětice z nich ji, ke všemu dost veřejně. Inu pravidla to nezakazují, kdo by taky pamatoval na takovou absurditu. Takže pět našich odpadlíků své patrony cpou do kapes zbývajícímu vyzyvateli. Běžný divák to chápe jako velice nesportovní, jenže pravidla to nezakazují..“ Že jste o tomto závodu neslyšeli? Nemohli jste, jde jen o alegorický příměr, k němuž mě přimělo shlédnutí reakcí zemanových vyzyvatelů po skončení prvního kola. Najednou to nebylo,“ať vyhraje nejlepší“, ale o smečce psů útočících na starého grizzlyho, jenže tohle nebyli ani vlkodavové ani barváři jen malinké čivavy. A kupodivu pokračováním lovu byla pověřena ta nejmenší s nejnepřijemnějším hlasem, „čivava s falešnýma brýlama“. Člověk, jehož indiánské jméno by mohlo být,“muž,který neví a netuší vyjma faktu, že bude lepší volbou..“. Ten který neměl ani charisma Horáčka (biatlonisty s ušetřenými patronami) ani profesionální erudici Fishera a Topolánka a dle všeho i nedostatek sebereflexe.

Kdo ví, možná je rád, že to dopadlo, jak dopadlo, že vyhověl ambiciozní manželce či přátelům, ale že se nemusí učit nové řemeslo.?? Na PRIMě vypadal jako nepřipravený student, na ČT jako nabiflovaný s plnými kapsami taháků, ale nechápající konstrukt výpočtů v nich obsažených. A ten jeho zlý výraz divák asi hned tak nezapomene. A to největší moudro, „Zeman rozděluje společnost na 10 milionů a..?“

Díky Bohu, že profesor obhájil krásné druhé místo a inženýr doběhl předposlední. Takže inženýr má smlouvu na dalších pět let, co bude s profesorem? Chtěl by zůstat v politice, jak tvrdí? Kdyby byly zítra senátní volby, asi by získal flek v „odkladišti jaderného politického odpadu“, ale takhle se na něj možná stihne zapomenout. Inu mouřenín odvedl práci „a navíc mizernou“, včil už jej nikdo nepotřebuje.

Nezbývá než popřát prezidentovi moudrost, rozhodnost, Boží ochranu a požehnání pro jeho národy a země a celý stát.

Jistě můžeme mít mnoho výhrad, hlavně my Moravané. Je k smíchu s popíráním moravského národa založené na argumentaci Palackým“.

„ Zní to jako vtip,

ale nebylo nám líp,

daleko od Prahy

než Palacký vymyslel ty Čechy z Moravy.

Pro mě je jich dosti,

hlásím se k moravské národnosti

a ví to celý svět,

moravský národ je tu přes 1000 let.“

Jak mu jistý moravský vlastenec recitoval v Brně při minulé prezidentské kampani.

A také by mohl projevit Moravě víc vděčnosti, zdejší volič má zřejmě mnohem více moudrosti a je „mainstreemmediumvzdorný“a dokáže nastrčené pražské figury odmítnout na rozdíl od Čecha, protože naša zem již mu vyhrála druhé volby.

Víte rád bych viděl Moravu jako svobodný nebo spolkový stát, ale raději budu „rozfrcán“ ve 14 pod.laných nesmyslných „novogottwaldovských“ krajích křesťanského státu než samostatným moravským kalifátem.

 

 

Mor.Dis.

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode