SOUČASNÁ FORMA TZV. LIBERALISMU DLE MÉHO NÁZORU MŮŽE ZA MNOHÉ ZNIČENÉ ŽIVOTY

31.07.2021 09:20

Pevná a důsledná, ale na druhé straně laskavá výchova je mnohem zdravější a přirozenější. Pedagogové ji označovali za "laskavou přísnost".


Dobré životní návyky, které získáme v dětství, nás mohou lépe provést celým životem jako vlastní vnitřní opora. Mnohé poté už děláme automaticky, aniž bychom na to spotřebovávali vůli. Tu můžeme využít pro důležitější věci v životě.


Je naše společnost zdravá či nemocná? Nevím. Ale když jsem slyšela o dívce, která od malička nezná nic jiného než život v ubytovně - vyrůstala tam od malého děvčátka, sevřelo se mně srdce. Měla pověst hodného děvčete.

 Tedy člověka s dobrou, přátelskou povahou. Říkají jí Aneta. Asi si dovedeme představit jaké asi "známosti" měla na ubytovně. Už je dospělá. Vyzkoušela už pervitin a poté i heroin. Potom ji léčili nějakou náhradní látkou. Jak je to s ní nyní, nevím. Kdyby měly obě s matkou vlastní slušné bydlení, asi by život Anity byl zcela jiný. Zatímco někteří skupují byty po desítkách a místo slušného nájmu je neslušně pronajímají za vysoké částky, Jiní, a nebyli to vždy nějací lidé se závadovým chováním, se dostávají do prostředí, které je zničí.


Takovým lidem se ve světě věnuje často Moravská církev, Moravští bratří. Měli bychom převzít jejich zkušenosti a také pomáhat. Když nemůžeme dělat pro Moravu mnohé důležité věci, protože Morava byla okradena i o právní subjektivitu, můžeme pro ni dělat něco jiného - zachraňovat životy a vrátit lidem, kteří se dostali téměř až na dno - důstojnost.

V.B.J.

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode