Skalka je první skiareál na Moravě s unikátní technologií na výrobu sněhu i při plusových teplotách

11.12.2017 10:06

Skalka Family Park si koncem listopadu jako první skiareál na Moravě a třetí v ČR pořídil unikátní technologii, která umožňuje výrobu sněhu i při plusových teplotách!

Celý proces výroby sněhu probíhá zcela bez chemických přísad a při výrobě se používá jen čistá voda. Díky této technologii může Skalka přímo v Ostravě garantovat návštěvníkům stoprocentně hygienický sníh a navíc za každého počasí!

 

Moderní technologie SnowFaktory je chladicí zařízení, které s využitím čisté vody a zcela bez potřeby chemických přísad vyrábí malé ledové vločky (šupinky). Ty neobsahují zbytkovou vlhkost a mají teplotu –5 stupňů Celsia. Vzhledem k nízké teplotě sníh vytváří vlastní chlazení a taje velmi pomalu. Na rozdíl od běžných sněhových děl, která vyrábějí sníh až při teplotě –2 stupně Celsia, zařízení Snowfaktory umí umělý sníh vyrábět zcela nezávisle na počasí, a to až do teploty +20 stupňů Celsia!

Jak to celé funguje

„Zařízení je navrženo jako kompresní mrazicí systém a vypadá jako nenápadný dopravní kontejner. Toto kontejnerizované chladicí zařízení je mobilní jednotka a lze ho instalovat a provozovat na různých místech s přívodem pitné vody. Je výsledkem dlouholetých zkušeností inženýrů a techniků v oblasti chladírenských technologií,“ vysvětluje manažerka areálu Skaka Family park Leona Kubiszová Lamaczová s tím, že zařízení do areálu pořídili jednak proto, že chtěli malým návštěvníkům, na které je primárně areál zaměřen, zaručit maximálně čistý sníh nejvyšší kvality přímo tady v Ostravě, a to i za cenu vyšších nákladů, a hlavně po celou dobu trvání lyžařské sezony. Což původně kvůli nízké nadmořské výšce areálu 300 m n. m. s běžnými sněžnými děly nebylo možné. „Tato technologie umí vyrobit 100 m3 sněhu za den, takže zdejší třísetmetrovou sjezdovku zasněží zhruba za dvacet dní! Které město v Česku kromě Ostravy se přitom může pochlubit vlastním zasněženým lyžařským kopcem bez ohledu na to, jaké je venku počasí,“ říká s úsměvem Leona Kubiszová Lamaczová.

Na okraji Ostravy a ve středu zábavy

Skalka Family park je rodinný areál na okraji Ostravy a přitom jedinečně situovaný v přírodě – tuto oblast protíná ekologický koridor. Areál je určen zejména rodinám s dětmi ve věku od 3 do 12 let. Jak výhodná poloha na okraji města a snadná dostupnost osobními automobily či MHD, tak příjemné a přátelské prostředí a zajímavý program, který areál celoročně nabízí, zaručuje, že je Skalka ideálním místem k aktivnímu trávení volného času. Pro návštěvníky je zde k dispozici přímo pod širým nebem bruslařské kluziště, dvě udržované lyžařské sjezdovky, 102 m nebo 45 m dlouhé zážitkové dráhy (velký a malý tubing), lezecká pyramida, lanové centrum Lanáček, lezecká stěna, trampolíny, skluzavky, workout hřiště či nejoblíbenější bourací autíčka bumper cars a pro odvážnější návštěvníky také aquazorbing.

Letní akce

V létě v areálu probíhají letní tábory či příměstské tábory, soutěže, muzikály, workshopy a gastro festivaly. V zimě se zde konají lyžařské tábory, školní i soukromé lyžařské kurzy pro děti i dospělé a nově i bruslařská školička s doprovodným programem pro rodiny s dětmi. Je zde zajištěn servis bruslí a lyží, veškeré vybavení si lze přímo na místě také zapůjčit. Součástí areálu je i příjemná restaurace s poctivou kuchyní, kde si lze pochutnat na odpoledním menu či vydatné večeři. Již 1. 12. zde startuje bruslařská sezona a 6. 12. začíná dětská lyžařská sezona! Parkování pro osobní automobily je v areálu zajištěno.

 

Zdroj: KrajskéListy.cz

 

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode