Saúdská Arábie navrhuje Rusku, aby zvážilo spolupráci na trhu s plynem

15.10.2021 06:41

Saúdský arabský ministr energetiky princ Abdulaziz bin Salman Al Saud a ruský vicepremiér Alexander Novak o tomto problému jednali na dvoustranném setkání.

Saúdský arabský ministr energetiky princ Abdulaziz bin Salman Al Saud nabídl ruskému vicepremiérovi Alexandru Novakovi, aby zvážil možnost spolupráce na trhu s plynem, řekl Novak ve čtvrtek novinářům na okraj ruského týdne energetiky.

"Nabídl, že se nad tímto problémem zamyslí, a my jsme o tom diskutovali na našem dvoustranném setkání. A dospěli jsme do bodu, kdy by nebylo od věci se nad tím zamyslet. Takže, to je to, co uděláme," řekl Novak.

Tuto myšlenku také nazval „racionální“.

Princ Abdulaziz bin Salman Al Saud vyjádřil názor, že situace na trzích se zemním plynem, zkapalněným zemním plynem (LNG) a uhlím, které zažívají období cenových vrcholů, je způsobena nedostatečnými investicemi do těchto odvětví a nedostatečnou regulací jako OPEC+, řekl během panelové diskuse. Vysvětlil, že „uhlíková neutralita by neměla být cílem sama o sobě“, protože tyto ambice narušují stabilitu na energetických trzích. "Když se podíváme na trh s plynem a uhlím, uvidíme, že potřebují tento typ regulátoru. Možná by měli jen zkopírovat a vložit a zopakovat, co děláme na ropném trhu," navrhl.

Mezinárodní fórum Ruského týdne energetiky pořádané v Moskvě se koná 13. – 15. Října. Tato událost slouží jako platforma pro diskusi o hlavních výzvách, kterým energetický sektor čelí. Fórum se koná, aby demonstrovalo vyhlídky, které ruský palivový a energetický průmysl nabízí, a uvolnilo potenciál mezinárodní spolupráce v energetické sféře. Letos fórum obsahuje více než 30 obchodních akcí, na nichž se očekává účast více než 200 špičkových vedoucích pracovníků z různých sektorů v oblasti paliv a energetiky, jakož i z ropného a plynárenského a uhelného a energetického průmyslu.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode