"Rusové mi sestřelili ambasádu." Moskva varovala před českým recesistickým webem, ten hned zmizel

15.04.2017 10:19

  Před recesistický profilem, který se vydával za ruské velvyslanectví v Praze, v pátek oficiálně varovalo ministerstvo zahraničí v Moskvě. Krátce poté stránky z Facebooku zmizely. Důvody zablokování administrátor nezná, ale myslí si, že za tím stojí právě Rusové. Falešný profil Velvyslanectví Ruské federace v ČR měl přes 2000 sledujících a jeho tvůrce, který stojí i za falešným profilem prezidentského mluvčího Jiřího Ovčáčka, pravidelně přidávali recesistické komentáře a statusy. V nich se trefoval do ruského prezidenta Vladimira Putina nebo ironizoval počínání Rusů v Sýrii.

  Ruské ministerstvo zahraničí v pátek oficiálně varovalo před recesistickým  facebookovým profilem Velvyslanectví Ruské federace v ČR. Krátce na to byla stránka zablokována. Varování ministerstva převzala řada významných ruských médií včetně agentury TASS.

 Prohlášení ministerstva mělo podobné znění jako upozornění, které už předtím vydalo ruské velvyslanectví v Praze: "Tvůrce falešného zdroje šíří informace jménem Velvyslanectví Ruské federace v České republice bez zákonného oprávnění a úmyslně uvádí v omyl české čtenáře."

zdroj:aktualně.cz

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode