Rusko ruší omezení letů do Dominikánské republiky, Jižní Koreje a České republiky

28.08.2021 08:32

Dosud žádný letecký dopravce neoznámil, že by do těchto zemí byly zahájeny  lety.

Rusko od pátku plně ruší omezení letů do Dominikánské republiky, Jižní Koreje a České republiky. Příslušné rozhodnutí přijalo krizové centrum pro boj s koronavirem v polovině srpna. To jsou první tři země, do nichž Rusko od obnovení uvalení omezení v době pandemie plně obnovilo lety, přičemž na zbývající země se nadále vztahuje mechanismus úpravy letových kvót. Středisko se navíc od pátku rozhodlo zvýšit kvóty pro pravidelné lety do Egypta.

Dosud žádný letecký dopravce neoznámil, že by do těchto zemí byly zahájeny další lety. Lety do Prahy zajišťují Rossiya z Petrohradu a Aeroflot a České aerolinie z Moskvy. Česká republika zůstává pro turisty uzavřená, protože do země mohou vstoupit pouze cestující s občanstvím nebo povolením k pobytu nebo ti, kteří přijíždějí za studiem nebo lékařským ošetřením.

Jižní Korea je také pro turisty zcela uzavřena. Všichni, kdo vstupují do země (pouze občané nebo cestující s povolením k pobytu), budou povinni na 14 dní do karantény. Kromě toho loni v dubnu země opustila bezvízový styk s Ruskem a pozastavila vydávání víz. Pouze Aeroflot provádí lety do země.

Lety do Dominikánské republiky byly zahájeny v srpnu, charterové lety zde provozoval pouze Azur Air. Aeroflot také oznámil svůj zájem o destinaci, ačkoli společnost zatím neoznámila přesné datum začátku letů.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode