Ruské návrhy týkající se bezpečnosti mají za cíl vytvořit nový systém dohod

20.01.2022 07:15

Ruské návrhy o zárukách bezpečnosti mají za cíl vytvořit nový systém dohod založený na principu nedělitelné bezpečnosti v původním chápání, schválený všemi hlavami států OBSE v 90. letech, řekl Konstantin Gavrilov.

Ruské návrhy pro USA a NATO o zárukách bezpečnosti mají za cíl vytvořit nový systém dohod, založený na odmítání pokusů o dosažení vojenské výhody, říká Konstantin Gavrilov, vedoucí ruské delegace do Vídně jednání o vojenské bezpečnosti a kontrole zbrojení.

"Ruské návrhy o zárukách bezpečnosti mají za cíl vytvořit nový systém dohod, založený na odmítání pokusů o dosažení vojenské výhody a na principu nedělitelné bezpečnosti v jeho původním chápání, schváleného všemi hlavami států OBSE v 90. letech." řekl Gavrilov. "Jsou založeny na vyloučení jakéhokoli dalšího rozšiřování NATO na východ a rozmisťování hrozivých zbraňových systémů v blízkosti našich hranic - zejména na Ukrajině - stejně jako na odmítnutí provokativních výcvikových akcí v blízkosti našich státních hranic."

To vše jsou podle ruského diplomata „červené čáry“ pro Rusko.

"Jsou to naprosto nezbytné a nezcizitelné prvky, bez kterých budeme muset konstatovat, že druhá strana vykazuje nejvyšší stupeň nespolupráce," řekl diplomat.

V tomto ohledu Rusko před OBSE poukázalo na to, že diplomatická práce je o hledání řešení na základě rovnováhy zájmů, jejich vzájemného uznání a respektu.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode