Ruské bankovní karty Mir již brzy nahradí konkurenční karty Visa a MasterCard

12.09.2017 11:33

Největší ruská banka Sberbank uvedla, že se chystá vydat 10 milionů kreditních karet pro občany - což je krok, který přiblíží zemi blíže k plánu nahradit konkurenční bankovní karty, jako je Visa a MasterCard.

 

Bankovní společnost Sberbank oznámila, že mezi uživatele kreditních karet Mir budou patřit „pracovníci veřejného sektoru, důchodci a ostatní klienti, kteří si vyberou platební kartu Mir pro své osobní potřeby“.

Karty budou velmi důležitou součástí ruského platebního systému Mir, který byl spuštěn v roce 2015 poté, co si klienti některých bank stěžovali, že kvůli americkým sankcím nemohou používat Visa a MasterCard.

V loňském roce zahájila společnost Sberbank opatření, vedoucí k usnadnění používání karet Mir na pokladnách, stejně jako na maloobchodních a servisních místech.

Podle zprávy uveřejněné na RT.com již existuje přibližně 1,2 milionů terminálů, které akceptují platební karty Mir na 800 maloobchodních a servisních místech, a také v ruských online obchodech, kterých je již 24 000.

Karty Mir mohou být použity pro přístup ke všem službám, které nabízí 77 000 samoobslužných zařízení v bankách a mnoha pobočkách.

„Držitelé karet mohou také využívat služby Sberbank online - jak na webu, tak v mobilní aplikaci - a Mobile Bank, což je oblíbená služba, kterou poskytuje Sberbank pro zasílání peněz prostřednictvím SMS,“ uvedla banka ve svém prohlášení.

Ruští představitelé bank vyjádřili naději, že karty Mir mohou být brzy používány v celé Evropě.

Vladimir Komlev, šéf ruského národního systému platebních karet (NSPK), oznámil, že byly podepsány smlouvy s platebními systémy MasterCard, JCB, AMEX a Union Pay ohledně akceptování platebních karet Mir.

Komlev dodal, že karty Mir bude brzy akceptovat online platební platforma Alipay, a také se plánuje jejich připojení na eBay.

 

 

Článek byl publikován 10. 9. 2017 na webu presstv.com

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode