Ruské a čínské válečné lodě provádějí vůbec první společnou hlídku v západním Pacifiku

25.10.2021 06:24

Ruské a čínské válečné lodě provedly ve dnech 17. až 23. října vůbec první společnou hlídku v západní části Tichého oceánu, informovalo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

"Úkolem společného patrolování bylo demonstrovat státní vlajky Ruska a Číny, udržovat mír a stabilitu v asijsko-pacifickém regionu a také chránit objekty námořní hospodářské činnosti obou zemí. Během patroly proplula skupina válečných lodí poprvé v úžině Tsugaru,“ stojí v prohlášení.

Ruské námořnictvo bylo zastoupeno ve společné námořní pracovní skupině deseti válečných lodí silami tichomořské flotily, které zahrnovaly měřící loď Maršál Krylov, velké protiponorkové válečné lodě Admiral Tributs a Admirál Pantelejev a korvety Projekt 20380 Hrdina Ruské federace Aldar Tsydenzhapov a Gromky.

Čínské námořnictvo reprezentovaly torpédoborce Kunming a Nanchang, korvety Qinzhou a Luzhou a také zásobovací loď Dongpinghu.

Ruští a čínští námořní námořníci cvičili společné taktické manévry a pořádali řadu cvičení. Válečné lodě při společné hlídce urazily celkovou vzdálenost přes 1700 námořních mil.

Jak bylo oznámeno dříve, ruské a čínské námořnictvo uspořádalo třídenní námořní manévry Joint Sea 2021 v Japonském moři.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode