Putin připouští možné využití kryptoměn jako prostředků hromadění

14.10.2021 06:45

Kryptoměny lze v budoucnu použít jako prostředek hromadění, ale dnes je o tom „poněkud brzy“ , řekl ruský prezident Vladimir Putin v rozhovoru pro CNBC, který byl ve čtvrtek zveřejněn na webových stránkách Kremlu.

Když se novinář CNBC Hadley Gamble zeptal ruského prezidenta, kdy budou vypořádání podle ropných kontraktů prováděna nikoli v dolarech, ale například v kryptoměnách, ruský prezident poznamenal, že kryptoměny lze použít jako měnu vypořádání, ale jsou nestabilní a nezajištěné. „Smlouvy v kryptoměnách? Nyní je příliš brzy o tom mluvit <…> Přenášet prostředky z jednoho místa na druhé - ano, ale používat je v obchodě, tím spíše obchod s energetickými zdroji, myslím, že je příliš brzy. Mohou být použity jako vypořádací prostředky, ale použít je například v obchodu s ropou nebo v jiných primárních materiálech a energetických zdrojích - myslím si, že je poněkud brzy o tom mluvit, “řekl.

Poznamenal však, že vše se vyvíjí a má právo na existenci. "Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Možná, že jednoho dne mohou být použity jako prostředek hromadění," řekl Putin. „Vidíme, jak tento trh kolísá. Dnes je poněkud brzy.“

Na otázku, zda si myslí, že kryptoměny nic nestojí, odpověděl: "Proč? Stojí to. Ale lze to použít jako jednotku vypořádání při nákupu a prodeji ropy? Právě o tom mluvím." "A konec konců víte, že pro vydávání je zapotřebí mnoho energie. A k tomu je třeba především použít tradiční uhlovodíky, alespoň zatím," dodal.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode