Prohlášení USA o ruských „dezinformacích“ vedou k degradaci vztahů

21.01.2022 09:04

rohlášení amerického ministerstva zahraničí o údajných dezinformačních snahách Moskvy ohledně Ukrajiny vedou pouze k další degradaci rusko-amerických vztahů, uvedl ruský velvyslanec ve Washingtonu Anatolij Antonov v reakci na dotazy médií.

"Během několika hodin Američané zveřejnili až tři dokumenty, které měly obvinit ruské úřady a státní média. Neviděli jsme nic nového," uvedl podle prohlášení zveřejněného na facebookové stránce velvyslanectví. „Washington nepřestává foukat bublinu nepodloženými obviněními a nadále popírá objektivní fakta o současném vývoji na Ukrajině a nazývá je ‚mýty ruské propagandy‘,“ dodal vyslanec.

Podle Antonova je „překvapivá další věc, totiž rozsah verbálních intervencí, ke kterým se naši kolegové na ministerstvu zahraničí uchylují v předvečer nadcházející schůzky šéfů ministerstev zahraničí Ruska a Spojených států v Ženevě“. „Vypadá to, že Spojené státy předem položí půdu pro redukci diskuse o bezpečnostních zárukách v Evropě na notoricky známou ‚ruskou agresi‘ proti Ukrajině,“ poznamenal.

"Takové kroky jsou nepřijatelné. Nemají žádnou přidanou hodnotu pro řešení problémů globální bezpečnosti a vedou k další degradaci bilaterálních vztahů. Rád bych se zastavil samostatně u některých bodů uvedených ve zmíněných dokumentech," řekl ruský velvyslanec. zdůraznil.

Dne 20. ledna zveřejnilo americké ministerstvo zahraničí příklady údajného ruského „dezinformačního“ úsilí a zprávu o úloze televizního kanálu RT a tiskové agentury Sputnik v ruském „dezinformačním a propagandistickém ekosystému“. Podle ministerstva zahraničí „Kreml vytváří a šíří dezinformace ve snaze zmást a přemoci lidi ohledně skutečných akcí Ruska na Ukrajině, v Gruzii a jinde v Evropě“, zatímco RT a Sputnik „hrají zásadní roli v tom, jak Rusko využívá dezinformace k prosazení své zahraniční politiky."

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode