PROČ SE UPRCHLÍCI ZE SÝRIE NEVRACEJÍ DOMŮ ?

21.06.2018 22:44

 Mnozí by se skutečně vrátit chtěli. V Sýrii se už až na drobné bojůvky neválčí. Ale v zemi je obrovský nedostatek především léčiv, ale také lékařských přístrojů. Ze Západu nepřichází nic, kromě materiálu obvazového, náplastí ap., na to jediné není embargo. Přísné embargo je i na náhradní díly do lékařských přístrojů. Když se nějaký přístroj poláme, přestane sloužit, je opraven rozložením jiného, nebo sám slouží jako zdroj náhradních dílů. Tím je přístrojů už zoufalý nedostatek. Mnoho lidí kvůli tomu umírá, včetně dětí. Obdobně je tomu i s jinými stroji, technikou na opravu silnic, úpravy terénu při rekonstrukcích staveb, technikou pro zemědělství.

Ani Ruská federace nepomůže. I tam jsou soukromé firmy, které jsou v dnešním globalizovaném světě z velké části napojeny na dodavatele ze Západu. Firma, která by toto embargo nedodržela, riskuje zánik.

To, co bylo prezentováno jako humanitární pomoc Sýrii šlo v minulosti pouze do míst, které ovládali džihádisté. Například do Alepa. Sýrie peníze má, ale není kde koupit.

Obyvatelstvo podporuje masivně vládu Bašára Asada, který je sám vystudovaný lékař. A to, že Sýrie odmítla změnu režimu tak, jak si to Západ přál, se neodpouští.

Je to asi týden, co se ze Sýrie a Libanonu vrátila skupina politiků vyslaných tam EU a její účastníci přednesli právě tuto zprávu. Tento problém, se kterým se na ně obraceli nejen ti, co něco znamenají. Ale i obyčejní lidé. Navštívili i jednu z nemocnic v Damašku. 14 dní čekají i nemocné děti na vyšetření, zbývajícími funkčními přístroji lze vyšetřit jen 80 lidí denně. Někteří ani nečekají, jsou přímo odmítnuti. Lze brát jen těžké případy. Vezmou-li vás do nemocnice, nemáte vyhráno. Nejsou léky.

I PROTO SE SYŘANÉ NEVRACEJÍ Z EVROPY, ALE I Z OKOLNÍCH STÁTŮ A Z TÁBORŮ U CIZÍCH HRANIC - DOMŮ. VŠICHNI VĚDÍ O ZOUFALÉ SITUACI. ZÁPAD NABÍZEL ZA PODVOLENÍ SE CUKR. SÝRIE SE NEPODVOLILA A ZA PŘISPĚNÍ RUSKÉ FEDERACE UHÁJILA NEZÁVISLOST. A MÍSTO CUKRU PŘIŠEL BIČ !

V.B.J.

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode