Proběhlo Slavnostní zahájení Dnů otevřených ateliérů 2021 na Vysočině

11.09.2021 07:31

Dny otevřených ateliérů patří k již osvědčeným kulturním akcím, vyhledávaným a oblíbeným širokou veřejností. Letošní 11. ročník Dnů otevřených ateliérů na Vysočině se uskuteční první říjnový víkend, ve dnech 2. a 3. října. Jeho Slavnostní zahájení, určené především pro samotné umělce, výtvarníky a řemeslníky, kteří se ke Dnům otevřených ateliérů hlásí, probíhá vždy o něco dříve. V letošním roce připadlo na úterý 7. září a konalo se v prostorách Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě. I přes přetrvávající protiepidemická opatření se ho zúčastnilo na třicet ateliéristů.



Slavnostní zahájení je vždy příležitostí ke společnému setkání, k poděkování všem zapojeným ateliéristům ze strany pořadatelů a probíhá za účasti zástupců Kraje Vysočina a krajských kulturních institucí.

Záštitu nad Dny otevřených ateliérů 2021 v Kraji Vysočina převzal Mgr. Roman Fabeš, radní pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů.

Nedílnou součástí akce bylo představení Katalogu DOA 2021, který obsahuje seznam téměř 120 přihlášených účastníků, mapu a termíny zpřístupnění jednotlivých ateliérů.

 

Tématem 11. ročníku DOA 2021 v Kraji Vysočina je „křehké umění“, „křehkost“ v sobě zahrnuje i křehkost základních hodnot našeho života, zdraví a rodiny. Katalog DOA 2021 je mimo jiné k dispozici ke stažení na webových stránkách www.vysocina-kultura.cz.

 

Organizátorem Dnů otevřených ateliérů na Vysočině je Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod za podpory a mimořádného příspěvku zřizovatele Kraje Vysočina.

 

Bližší informace poskytne Ondřej Neubauer, Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, koordinátor Dnů otevřených ateliérů v Kraji Vysočina, tel.: 569 429 151, 737 451 928, e-mail: doa@muzeumhb.cz.

 

Dny otevřených ateliérů nejsou jen záležitostí Kraje Vysočina, probíhají i v partnerských regionech, v kraji Jihočeském, Jihomoravském a ve spolkové zemi Dolní Rakousko, kde jsou pořádány již od roku 2003. Termínově na sebe navazují a možnost nahlédnout do tvůrčího zázemí umělců, výtvarníků, řemeslníků, ale v Kraji Vysočina třeba i uměleckých škol, se tak pro všechny příznivce Dnů otevřených ateliérů rozšiřuje na čtyři po sobě jdoucí víkendy.

 

Jihomoravský kraj: 25. - 26. září
https://www.gvuhodonin.cz/Porta-Culturae/Dny-otevrenych-atelieru
Kraj Vysočina: 2. – 3. října
www.vysocina-kultura.cz
Jihočeský kraj: 9. – 10. října
www.dnyotevrenychatelieru.cz
Dolní Rakousko: 16. – 17. října
www.kulturvernetzung.at


Lenka Novotná, odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu
Krajský úřad Kraje Vysočina
tisk@kr-vyscina.cz 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode