Při ostřelování ukrajinské armády zahynul bojovník milice Luganské republiky

29.08.2021 12:52

Ukrajinská armáda porušila příměří jednou za posledních čtyřiadvacet hodin, uvedla tisková agentura LuganskInformCenter

Při bombardování které provedla ukrajinská armáda  byl zabit bojovník lidových milicí samozvané Luganské lidové republiky (LPR), informovala v neděli tisková agentura LuganskInformCenter s odvoláním na misi LPR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci příměří.

Ukrajinská armáda jednou za posledních čtyřiadvacet hodin porušila příměří a palbou z ručních zbraní proti komunitě Zolotoye-5 informovala tisková agentura.

Kontaktní skupina pro urovnání situace na východě Ukrajiny zavedla další opatření, která jsou účinná od 27. července 2020 ke kontrole příměří na Donbasu.

Podle dohody mají konfliktní strany v Donbassu zakázáno provádět útočné, průzkumné a podvratné operace, používat jakékoli typy letadel, střílet nebo nasazovat těžké zbraně v obydlených lokalitách. Jedním z klíčových ustanovení je použití disciplinárních opatření při porušování příměří. Kromě toho je jakákoli odvetná palba v případě ofenzívy povolena pouze po přímém rozkazu velitele.

Navzdory těmto dohodám se situace v Donbassu od konce února zhoršila. Intenzivní výměny střelby se znovu zapálily na zásnubní čáře, což mělo za následek ztráty na obou stranách. Kyjev svádí vinu na eskalaci republik Donbasu. Republiky Donbass na oplátku kritizovaly obvinění Ukrajiny a poukazovaly na to, že Kyjev porušuje červencové dohody jako hlavní příčinu eskalace.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode