Povodeň: 900 vojáků rozmístěných v oblasti katastrofy

16.07.2021 15:18

Bonn (DPA) - Asi 900 vojáků v současné době pomáhá zvládat povodňové katastrofy v Severním Porýní-Vestfálsku a Porýní-Falcku. Záchrana lidských životů je v popředí, ale Bundeswehr poskytuje podporu také „pomocnými rukama“ a materiálem, oznámila v pátek v Bonnu základna ozbrojených sil.

Používají se vrtulníky, čistící tanky, sanitky, čluny, transportní tanky vojsk a trajekt. Podle státního velení v Düsseldorfu je v Severním Porýní-Vestfálsku rozmístěno pouze 645 vojáků.

Ve Stolbergu poblíž Cách pomáhá Bundeswehr se dvěma čistícími tanky a záchranným vrtulníkem. Podporuje evakuaci okresů Rheinbach sedmi vozidly a poskytuje ubytování v regionu. Tanky také pomáhají vyčistit silnice v Hagenu.

V Euskirchenu poskytuje Bundeswehr jako pohotovostní ubytování tělocvičnu. Pro Mechernich jsou k dispozici lehátka a přikrývky. Město Leverkusen je podporováno při plnění pytlů s pískem. Mluvčí státního velení v Severním Porýní-Vestfálsku Stefan Heydt očekával, že Bundeswehr také podá pomocnou ruku v Erftstadtu.

V oblasti Bitburg podporuje Bundeswehr obyvatele zdravotnickým personálem a „pomocnými rukama“. V obzvláště těžce zasaženém regionu Ahrweiler byli lidé ze střech zachráněni vrtulníkem. Používají se také vozidla, která dokážou projet velkou vodou. V Cochem / Mosel podporují síly německých ozbrojených sil stavbu protipovodňových štítů.

„Bundeswehr je na straně Němců, když nás potřebují,“ řekl generálporučík Martin Schelleis, inspektor základny ozbrojených sil. Jeden pomůže lidem „tak dlouho, jak je to nutné“.

zdroj: ZD.de a © dpa-infocom, dpa: 210716-99-407716 / 3

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode