Porošenko opouští Ukrajinu brzy poté, co se mu pokusily doručit předvoláním, potvrzuje jeho strana

18.12.2021 11:35

Exprezident odjel na diplomatickou cestu po Turecku a Polsku naplánovanou dříve, uvádí se v prohlášení strany Evropská solidarita.

Bývalý ukrajinský prezident Pjotr ​​Porošenko odjel v pátek z Ukrajiny do Turecka a Polska poté, co se mu ukrajinský Národní úřad pro vyšetřování pokusil předat předvolání, aby vznesl obvinění z dodávek uhlí z části Donbasu, kterou Kyjev nekontroluje. Tuto informaci, která se dříve objevila v ukrajinských médiích, potvrdila Porošenkova strana Evropská solidarita.

"Pjotr ​​Porošenko odjel na diplomatickou cestu po Turecku a Polsku naplánovanou dříve," uvádí se v prohlášení strany zveřejněném na její oficiální facebookové stránce. V sobotu a neděli má Porošenko v Turecku naplánovat řadu setkání, včetně konstantinopolského patriarchy Bartoloměje, uvádí strana.

Píše se v ní také, že 20. až 21. prosince v Polsku se Porošenko zúčastní mezinárodní konference o Rusku, Ukrajině a NATO.

Vyšetřovatelé ukrajinského Národního úřadu pro vyšetřování se pokusili doručit Porošenkovi předvolání k výslechu v případu napomáhání k terorismu tím, že organizovali dodávky uhlí z části Donbasu, kterou Kyjev nekontroloval, proti předsedovi politické rady opoziční platformy - Pro život. strana Viktor Medvedčuk. Předvolání nebylo doručeno, protože bývalý prezident ignoroval vyšetřovatele.

Podle ukrajinské generální prokurátorky Iriny Venediktové přidělily ukrajinské státní podniky na nákup uhlí přes 200 milionů hřiven (asi 7,6 milionu dolarů). Medvedčuk tvrdí, že obvinění proti němu byla vykonstruovaná.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode