Odmítnutí vztahů s NATO ze strany Moskvy není velký problém

27.10.2021 07:46

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov zdůraznil, že NATO je „agresivní blok“, který považuje Rusko za protivníka.

Kreml je přesvědčen, že odmítnutí vztahů s NATO ze strany Moskvy kvůli agresivnímu postoji aliance není velký problém.

„Agresivní postoj NATO nebyl nikdy tajemstvím. Tento blok byl založen proti naší zemi. Jakákoli pokojná prohlášení, jakákoli kamufláž tohoto agresivního postavení NATO nejsou schopny zamaskovat skutečné cíle tohoto bloku,“ řekl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v rozhovoru s novinářem Pavlem Zarubinem v pořadu Moscow.Kremlin.Putin na televizním kanálu Rossija-1. Vysílané záběry byly zveřejněny na kanálu Telegram novináře Vladimira Solovjova.

Mluvčí Kremlu zdůraznil, že NATO je „agresivní blok“, který považuje Rusko za protivníka. "Nic kritického se nestane, pokud tyto vztahy opustíme uprostřed eskalující agrese a prohlášení, která nás mají omezit."

Poukázal také na to, že „i přes agresivitu aliance Moskva vždy podporuje rozvoj vztahů“. „Právě teď, když se ukázalo, že všechno naše úsilí bylo marné, jsme to prostě zoficiálnili,“ uzavřel Peskov.

NATO 6. října oznámilo, že snížilo počet zaměstnanců ruské mise v alianci na polovinu z 20 na 10 členů, odebralo akreditaci osmi diplomatům a zrušilo dvě neobsazená místa. Aliance uvedla, že ruští diplomaté musí Brusel opustit do konce tohoto měsíce. V reakci na to 18. října ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že Moskva pozastaví práci své stálé mise při NATO počínaje začátkem listopadu poté, co NATO odejme akreditaci ruským vyslancům.

Kromě toho budou zmrazeny operace Vojenské styčné mise NATO Moskva a Informační kanceláře NATO v Moskvě.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode