O teoriích konspiračních

21.12.2022 17:33

Povím vám konspirační teorii.. Země je kulatá. Ne??? Isabela Kastilská ji uvěřila a tudíž ji Kryštof Kolumbuds málem dokázal. Posléze Zemi obeplul Magellan a teorii potvrdil. Ale do té doby to byla pouze teorie či přímo dezinformace??

Pro dezinformaci, že se Země pohybuje kolem Slunce byl upálen Giordano Bruno a málem i Galilea Galileie. Nicméně…

Snad nejstarší konspirační teorií je ta, jak císař Nero podpálil Řím, aby mohl obvinit a pronásledovat křesťany. Zajímalo by mě, zda-li tato konspirační česky spiklenecká teorie byla nějak potvrzena??

V klidnějších vodách jsme v Gliwicích, zde byla konspirační teorie o německém útoku „pod falešnou vlajkou“ bezesporu dokázána a spiklenci čili konspirátoři v tomto případě němečtí fašisté odhaleni.

Tak co ještě si pleteme spiklenec neboli konspirátor s konspiračním teoretikem, který spiknutí touží odhalit. Ještě zaměňujeme pojem a dojem někdy i průjem? Ona hypotéza se může stát lží lépe řečeno nepravdou, jen když ji někdo exaktně vyvrátí, do té doby je teorií, ať už pojednává o Velkém třesku a vzniku viru wuhanské chřipky řečené COVID-19.

Nebojme se věřit na konspirátory, bez konspirujícího kardinála by Tři mušketýři nevznikli, James Bond by byl nezaměstnaný stejně jako celá CIA.

 

 

 

 

 

Mor.Dis.

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode