Nejméně 46 mrtvých po nehodě autobusu v Bulharsku

23.11.2021 08:57

K nehodě došlo asi 40 kilometrů jižně od hlavního města Sofie na dálnici. Mezi oběťmi je několik dětí.

Podle zprávy oficiální tiskové agentury BTA zahynulo při vážné nehodě autobusu v Bulharsku nejméně 46 lidí. K nehodě došlo v úterý večer na dálnici Struma asi 40 kilometrů jižně od hlavního města Sofie, jak uvedla BTA s odvoláním na ministerstvo vnitra. Mezi oběťmi jsou i děti. Několik zraněných bylo převezeno do nemocnice v Sofii.

Podle zprávy autobus krátce po druhé hodině ráno (ve tři hodiny SEČ) z neobjasněných příčin narazil na svodidla a poté se převrátil. Podle prvních zjištění přežilo tak málo, protože autobus hořel. Zatím není jasné, zda před nehodou začal hořet, nebo se převrátil a následně vzplanul.

V autobuse cestovalo celkem asi 50 cestujících a dva řidiči, informoval státní rozhlas s odvoláním na policii. Oběťmi jsou prý většinou Albánci. Podle BTA byl autobus registrován ve Skopje, do Bulharska přijel z Turecka a byl na cestě do Severní Makedonie.

Státní zastupitelství zahájilo vyšetřování příčiny neštěstí. Prozatímní bulharský premiér Stefan Janew telefonicky kontaktoval severomakedonského premiéra Zorana Zaeva. Na místo nehody chtěla jet i Janew.

Zdroj:https://www.sueddeutsche.de/

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode