Na letní Floru dorazilo téměř 22 tisíc lidí. Víc než před pandemií

27.08.2021 07:12

Nejvíce návštěvníků za poslední tři roky dorazilo na letošní letní etapu výstavy Flora Olomouc. Branami olomouckého Výstaviště Flora jich od 19. do 22. srpna prošlo téměř 22 tisíc.
V pavilonu A na ně čekala jedinečná hlavní expozice Souznění s přírodou inspirovaná starověkými visutými zahradami královny Semiramis, své místo v programu měla i expozice Českého zahrádkářského svazu Zdraví z přírody, výstava Příroda v malbě, malba v přírodě, Výzkumná laboratoř rostlin, Dny moravských vín či letní For Model a tradiční zahradnické trhy.


„Jsem ráda, že k nám na letní etapu výstavy Flora Olomouc přišlo během čtyř dnů téměř 22 tisíc lidí. Všem návštěvníkům a také příznivcům Výstaviště Flora velice děkuji. Už v sobotu 21. srpna bylo jasné, že návštěvnost bude vyšší než minulý rok, kdy na letní Floru dorazilo více než 15 tisíc návštěvníků,“ uvedla Eva Fuglíčková, předsedkyně představenstva Výstaviště Flora Olomouc.


Letošní letní Flora co do návštěvnosti překonala i rok 2019. Tehdy na letní etapu ještě před začátkem koronavirové pandemie přišlo přes 20 tisíc lidí.
„Fakt, že se nám podařilo překonat návštěvnost ročníku 2019, nás příjemně překvapil. Velké poděkování patří našim partnerům a všem, kteří se na přípravě letošního ročníku letní Flory Olomouc podíleli,“ dodala Fuglíčková.


Hlavním spolupořadatelem letošní letní etapy byl spolek pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ, expozici v pavilonu E nazvanou Zdraví z přírody připravil Český zahrádkářský svaz, na výstavě Příroda v malbě, malba v přírodě se v oranžerii podílela Unie výtvarných umělců Olomoucka.


Novinkou, kterou letošní ročník letní Flory přinesl, bylo večerní posezení u vína, kulinářských specialit a cimbálové muziky, jež se mimo otevírací dobu celé výstavy konalo v sobotu od 19 do 22 hodin v části Smetanových sadů zvané Samba. Se svým povídáním „Nevinně o víně“ zde vystoupil zpěvák Jožka Šmukař.
I při letošní letní etapě pořadatelé respektovali aktuální protiepidemická opatření. V pavilonech a dalších vnitřních prostorách tak platila hygienická opatření, na která jsou lidé zvyklí i v běžném životě. To znamená neshlukovat se, mít zakrytá ústa i nos respirátorem, používat dezinfekci a také udržovat rozestupy jeden a půl metru.


Ve venkovních prostorách bylo třeba dodržovat rozestupy ve frontách a používat dezinfekci, která byla v celém areálu stále k dispozici. Pořadatelé také průběžně zajišťovali dezinfekci prostor v gastrozonách a na sociálních zařízeních. Dbali i na dodržování hygienických opatření, na která návštěvníky v areálu po celý den upozorňovalo také hlášení a cedule s příslušnými piktogramy.


Již nyní Výstaviště Flora Olomouc připravuje podzimní etapu výstavy Flora Olomouc - Hortikomplex. Uskuteční se od 14. do 17. října 2021 a ponese podtitul „…v říši ovoce a zeleniny“ coby připomínku skutečnosti, že letošní rok byl Valným shromážděním OSN vyhlášen za Mezinárodní rok ovoce a zeleniny.
Ještě před podzimní Florou se na olomouckém výstavišti budou konat oblíbené Selské trhy, a to 10. a 24 září a také 8. října.

Zdroj:Flora Olomouc

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode