Morava a naše Slezsko už podruhé "přihrály" vítězství Zemanovi

28.01.2018 12:09

v prezidentských volbách. Pro snahu o spravedlivé obnovení zemského zřízení, které by bylo výhodné pro celý stát z více důvodů a které podporuje především Morava a naše Slezsko, protože hloupým postkomunistickým centralismem nejvíce ekonomicky i kulturně strádají, to však nic neznamená. Jak Zeman tak Drahoš jsou centralisté. Jediné, čeho jsme se dočkali při minulé volbě Zemana bylo jeho poděkování Moravě. Přes výhrady, které k Zemanovi mám, jeho zvolení považuji za lepší variantu. Především kvůli jeho realistické politice ve vztahu k migrační krizi a v několika dalších věcech.

Výmluvné a nepřehlédnutelné je, že Morava a Slezsko vždy volí jinak, než Čechy. I tady je vidět, že jsme přirozeně samostatné území, s lidským společenstvím, které se jinak vyvíjelo, než společnost v Čechách. Je z toho stále vidět, že jak moravský národ, tak toto území má výrazná specifika a odlišnosti. Ta mluví o jediném - centralismus je výplodem technokratů a jejich umělým konstruktem. Stejně jako byl a je umělým konstruktem "český" národ na Moravě.

Tyto rozdíly jsou trvalé, vždyť i po II. světové válce zvítězila komunistická strana také jen v Čechách a na Moravě nikoli.

 
Fotka uživatele Naša Morava.

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode