Lavrov označil „summit demokracií“ za krok směrem k rozkolu ve světovém společenství

26.09.2021 09:03

Uskutečnění „summitu demokracií“, iniciovaného Washingtonem, se stane hnutím směřujícím k rozdělení světového společenství na „nás“ a „nepřátele“. Toto prohlášení učinil v sobotu ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov na všeobecné politické diskusi 76. zasedání Valného shromáždění OSN.

„Čerstvým příkladem je myšlenka předložená americkou administrativou svolat„ summit demokracií. “Novou ideologickou„ křížovou výpravu “proti veškerému nesouhlasu,“ řekl.

"Kromě toho je tato linie sledována na pozadí slov, která zazněla v projevu prezidenta Joe Bidena, že Spojené státy nechtějí rozdělení světa na nepřátelské bloky."

Ministr také upozornil, že západní země se snaží převést diskuse o klíčových otázkách do formátů, které jim vyhovují. "Západ by chtěl z procesu vývoje globálních řešení vyloučit ty, kteří mají svůj vlastní, odlišný úhel pohledu. Není to tak dávno, kdy v této logice Německo a Francie oznámily vytvoření" multilateralistické aliance ", přestože by zdá se, že jaká jiná struktura by mohla být vícestranná, Berlín a Paříž se však domnívali, že v OSN je mnoho „konzervativců“, kteří brzdí úsilí „pokročilého předvoje“. Rovněž vyhlásili Evropskou unii jako ideál „ efektivní multilateralismus, “pokračoval.


Ruský ministr zahraničí také upozornil na skutečnost, že „Washington deklaruje prioritu demokracie ve svých vztazích s jakýmikoli partnery a zabývá se výhradně stavem věcí v příslušných zemích“. „Jakmile dojde k nastolení demokracie v oblasti mezinárodních vztahů - Spojené státy a všichni jejich spojenci ztratí o konverzaci zájem: nikdo nemůže zasahovat do autority NATO a EU. To jsou pravidla “, Zdůraznil Lavrov.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode