Karl von Habsburg: Vánoční poselství 2021

02.01.2022 11:27

Rok 2021 se chýlí ke konci, další Vánoce jsou za dveřmi, které budou ještě utvářeny koronovou situací.

Vidíme silnou trhlinu, která prochází společností, ano, v mém okolí musím dokonce uznat, že tato trhlina, zejména s ohledem na koronavirová opatření, se před mnoha rodinami nezastavuje. Velmi doufám, že Vánoce, svátek narození Krista, svátek Spasitele, mohou pomoci opravit alespoň části těchto prasklin.

Je mi ale jasné, že opatření, o kterých se nyní diskutuje, jako je povinné očkování, povedou k tvrdým politickým sporům. Vláda (ale nejen ta rakouská) se při komunikaci o této zdravotní krizi dopustila jistě řady chyb. Musíte to kritizovat a zároveň to spojit s návrhem, že Message Control by měl přijít se solidními informacemi.

To také znamená zaměřit se na dlouhodobý cíl překonat zdravotní krizi a ne na termín příští tiskové konference.

Pro mě bylo přirozené nechat se očkovat. Je dobře známo, že díky své práci opakovaně cestuji do různých oblastí světa, kde jsou velmi odlišné nemoci, které tady v Evropě neznáme. Je tedy samozřejmostí, že se tam necháte očkovat. Máme to štěstí, že žijeme ve vysoce rozvinuté civilizaci, kde věda a výzkum pomáhají alespoň dostat nemoci pod kontrolu.

Zdravotní krize však není jen o dlouhodobých cílech, ale také v politice. Panevropské unii bude příští rok 100 let. Rád bych vás pozval na výroční kongres do Vídně od 17. do 20. listopadu 2022. Doufejme, že do té doby budeme mít Coronu pod kontrolou natolik, že nebudou existovat žádná další omezení, abychom mohli výroční kongres uspořádat osobně. V každém případě jsme optimisté a pracujeme na skutečném kongresu.

V každém případě musí být jedním z cílů tohoto jubilejního kongresu definovat konkrétní strategie pro dlouhodobou evropskou politiku, která nejen reaguje na výzvy, ale stává se sama tvůrcem.

Abychom toho dosáhli, musíme také obnovit boj o duši Evropy, o identitu Evropy. K tomu se vyjádřím v projevu o budoucnosti Evropy 11. ledna 2022. Vzhledem k aktuální situaci bude řeč opět probíhat online.

Vážení přátelé, z celého srdce Vám i Vašim rodinám přeji veselé Vánoce a šťastný nový rok.

Těším se na vás zase příští rok!

 

Zveřejněno 20. prosince 2021.

Zdroj: https://www.karlvonhabsburg.at/

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode