JE DOBŘE, KDYŽ ČEŠI MAJÍ RÁDI ČESKO. JÁ JSEM MORAVANKA A MÁM RÁDA MORAVU !

30.04.2017 11:38

  JE DOBŘE, KDYŽ ČEŠI MAJÍ RÁDI ČESKO. JÁ JSEM MORAVANKA A MÁM RÁDA MORAVU !

Česko vždycky bylo synonymum Čech, na Moravu nikdy nesahalo. Ničit moravskou identitu díky majoritě, pomocí které prosadím nesprávné pojmenování čehokoli a potom to podprahově používat proti moravské identitě - je svinstvo!
Už pojmenování Česká republika je svinstvo, když se naše republika skládá de facto, ale i podle ústavy, ze dvou velkých historických zemí, Čech a Moravy a jedné menší, našeho Slezska. Po odchodu Slovenska ze společného státu se přímo nabízelo pojmenování Českomoravská republika. Ale Čechům nevonělo. Protože když už se nemohou vytahovat na Slováky, potřebují se vytahovat alespoň na Moravany. Dávat jim pocítit svou moc. Byť moc nad Moravou zdědili díky zásahu Klementa Gottwalda a komunistické diktatuře, která u nás zrušila zemské zřízení. Lístek v kapse, který si Klement Gottwald vezl z Moskvy, kde byly napsány příkazy velkého Stálina, který se našel v Gottwaldově pozůstalosti - mluví jasnou řečí. Jeden z příkazů na něm uvedených zněl - ZRUŠIT ZEMSKÉ ZŘÍZENÍ !
Je smutné, že Češi z Čech mají takovou nehezkou vlastnost, že někoho vždy musejí ponižovat, na někoho se vytahovat a naopak někomu lézt do zadku. Je to národ chytrých, šikovných a často i v mnoha směrech nadaných lidí, stejně jako Moravané. Je škoda, že si tuto svou nehezkou vlastnost nejsou schopni přiznat a zbavit se jí !
De facto jsme Českomoravská republika a vše uzákoněné - věcně nesprávné - je obraz dlouhodobě bujícího českého šovinismu ! To umožňuje vše moravské nazývat českým a podprahově to cpát lidem do hlav. Nedovedu si představit, že by se například stát Bosna a Hercegovina přejmenoval a její nové pojmenování vycházelo jen z názvu jedné z těchto dvou zemí.
Země Morava se zcela vytratila. Je o ní jen zmínka v ústavě a zůstala v srdcích lidí.
Na jak dlouho?
Když oficiální politika našeho státu je - zapomeňte na Moravu! Zapomeňte že tady je něco, co je moravské!
Mluvit o naší republice jen jako o Čechách je dokonce nóbl a "IN" !
Pražáci a Češi z Čech už tím nakazili i Slováky na celém Slovensku.
Poláci si tuto pražskou vulgárnost vzali jako oficiální název naší republiky! Vůči Moravě a Moravanům to logicky vulgárností je - dělat, jakože vůbec neexistují 4 miliony obyvatel a území na kterém žijí. Slovo Čechy samo o sobě samozřejmě vulgárností není.
Jsme tedy my, Moravané, tak nepatrní a je tak nepatrné území na kterém žijeme, aby bylo obé zcela opomíjeno? Myslí si Pražáci a Češi z Čech, že se Morava i Moravané snad propadli do Macochy ?
TO, CO SE DĚJE MORAVANŮM A MORAVĚ, JE JINDE NEMYSLITELNÉ !!!

V.J.B.

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode