Izraelské vojenské letectvo zasáhlo vojenské cíle Hamásu v pásmu Gazy

12.09.2021 07:18

Podle izraelských ozbrojených sil byly útoky provedeny v reakci na raketové útoky na izraelské území.

Izraelské obranné síly a helikoptéry zasáhly v neděli vojenské cíle radikálního Hamásu v pásmu Gazy v reakci na raketu vypálenou na izraelské území v sobotu večer. Informovala o tom armádní tisková služba.

„Stíhačky a helikoptéry izraelských obranných sil zaútočily na několik cílů teroristické organizace Hamás v Pásmu Gazy, včetně dílen podzemních raket, vojenského výcvikového tábora, vojenské základny se skladištěm zbraní a sabotážního tunelu organizace. Noční útoky byly provedeny v reakce na ostřelování izraelského území raketami den předtím, “- uvádí se v prohlášení.

Večer 11. září palestinští radikálové z Pásma Gazy vypálili na izraelské území jednu raketu, byla zachycena systémem protivzdušné obrany Iron Dome, informovala dříve armádní tisková služba. Armáda naznačila, že ve městě Sderot a oblastech hraničících s palestinskou enklávou se v důsledku ostřelování rozezněly sirény protivzdušné obrany. V minulosti odpálili radikálové z Gazy 10. září jednu raketu na území židovského státu, byla také zachycena pomocí Železného dómu.

21. května vstoupilo v platnost příměří mezi Izraelem a palestinskými skupinami v sektoru, které si před 11 dny vyměňovaly raketové útoky. Obětmi konfrontace bylo 257 obyvatel pobřežní enklávy, asi 2 tisíce bylo zraněno. Na izraelské straně bylo zabito 13 lidí. Nyní, s aktivním zprostředkováním Egypta, probíhají práce na trvalé dohodě o příměří mezi stranami konfliktu.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode