Izrael reagoval dělostřeleckou palbou na odpálení raket z území Libanonu

05.08.2021 07:21

Izraelská armáda zahájila střelbu v reakci na odpálení raket z libanonského území, uvedla tisková služba Izraelských obranných sil (IOS).


Podle údajů libanonské agentury NNA bylo použito těžké dělostřelectvo ráže 155 mm. V oblasti Marjuyun na jihu země explodovalo několik granátů.


IOS již dříve uvedly, že detekovaly odpálení tří raket z Libanonu, dvě z nich dopadly na izraelské území. Poplachové sirény se spustily v osadách na severu země: Kirjat Šmona, Kfar Giladi a Tel Chaj.

Místní obyvatelé byli vyzváni, aby zůstali v chráněných oblastech. Podle tiskové služby záchranné služby Magen David Adom nejsou k dispozici žádné údaje o obětech na životech nebo zraněných.

Je to již druhé ostřelování izraelského území z Libanonu za poslední dva týdny. Předchozí incident se odehrál 20. července - jak uvedly Izraelské obranné síly, z libanonského území byly odpáleny dvě rakety, jednu zachytil systém protivzdušné obrany Železná kopule, druhá spadla na otevřeném prostranství. V reakci na to dělostřelectvo IOS provedlo úder vůči Libanonu.

Ministr obrany Benny Gantz obvinil z ostřelování Bejrút. Předseda vlády Naftali Bennett prohlásil, že Izrael nepřipustí, aby byla narušena jeho suverenita a že každý, kdo se ji pokusí ohrozit, zaplatí vysokou cenu.
Koncem července izraelské vojenské letectvo zaútočilo na vojenské objekty palestinských skupin v Pásmu Gazy, jak tehdy uvedla agentura RIA Novosti.
Izraelská vojenská letadla útočila hlavně na cíle v oblasti Chán Júnis na jihu Pásma Gazy.
Ještě předtím Palestinci začali opět vypouštět zápalné balóny z Pásma Gazy směrem k izraelským pohraničním městům. Izraelská média informovala o minimálně pěti požárech v hraničním pásmu, k nimž v důsledku toho došlo.
Izraelské vedení ještě dříve prohlásilo, že nebude tolerovat „ohnivý teror“ ze strany Gazy a bude reagovat na vypouštěné balóny stejně jako na rakety.

zdroj:https://cz.sputniknews.com/

 

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode