Hyundai Custo odhaluje se odhaluje. Premiéra je za rohem

22.08.2021 10:07

Korejci stále nerezignovali na kategorii MPV. Jejich rodinná novinka sice zatím nebyla oficiálně představena, ale tajemství už má jen málo.

Čínské úřady už před nějakou dobou vypustily do světa detailní snímky vnějšku, takže už víme, že se můžeme těšit na příď ve stylu aktuálního Tucsonu, posuvné dveře po obou stranách a alespoň v některých verzích na zvýšený podvozek a robustně působící kryty blatníků. Toto provedení ale tipujeme spíše na jiné trhy, než by mohl být ten evropský.


Automobilka sama pak před nedávnem odhalila podobu vnitřku s na výšku postavenou dotykovou obrazovkou multimedálního systému, širokým středovým tunelem a možností mít v druhé řadě dvě oddělená a polohovatelná křesílka s výsuvnými podnožkami.


Nyní se na čínské sociální síti Weibo objevily oficiální „nažehlené“ fotky, i když v tradičním asijském stylu v prabídném rozlišení. Všimnout si můžeme oplastování ve spodní části vozu, disků á la současný Tucson, zadních světel propojených diodovým pásem a dvou střešních oken.


Ohledně pohonu je zatím téměř jisté nasazení přeplňované patnáctistovky s výkonem 125 kW, ale spekulace hovoří také o přeplňovaném dvoulitru. Vzhledem k tomu, že automobilka už na svých českých stránkách láká na příchod futuristického minibusíku Staria, nasazení Custa na evropském trhu dáváme velké šance.

 

Bylo by to rozumné, jiné automobilky v segmentu MPV vyklidily pole a zájemců o tuto velepraktickou kategorii je stále dost. Oficiální premiéra by měla proběhnout již koncem tohoto měsíce.

Zdroj: AUTOREVUE.cz

 

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode