Hyundai Casper je vtipnější bratr i10. Dorazí i do Evropy?

02.09.2021 09:08

Jen krátce po zveřejnění prvních upoutávek Hyundai odhaluje podobu svého nového modelu Casper. Ten je miniaturním SUV, které se zatím chystá na domácí korejský trh. Nedorazí však i do Evropy?

Casper sice využívá stejnou platformu K1 jako miniauta koncernu Hyundai-Kia, Hyundai i10 a Kia Picanto, na jeho vzhledu byste to však vůbec nepoznali. Casper se totiž od svých technicky spřízněných bratrů zcela odlišuje. A nejde jen o zvýšenou stavbu v duchu SUV.

Celkovým ztvárněním lehce připomíná Suzuki Ignis, a to hlavně v zadních partiích. Příď je však zcela jiná, a to i v rámci nabídky korejského koncernu. Miniaturní SUV totiž vsadilo na vtipný funky vzhled s výrazným kulatými světlomety, které mohou doplnit ještě kruhové chladicí otvory u vybraných variant.

Tento ještě drsnější vzhled se má vázat na přeplňovaný tříválec 1.0 T-GDI, který na korejském trhu v nabídce doplní základní atmosféru 1.0 MPI. Takové jednotky už nabízí i10, a tak i v případě Casperu se očekává jejich naladění na 74 kW, respektive 56 kW. Mluví se však též o nabídnutí čtyřválce 1.2 MPI na vybraných trzích, případně dokonce o čistě elektrické variantě, s technikou BorgWarner.

Interiér naopak zatím neznáme, stejně jako bližší technická data. Korejská média nicméně mluví o délce 3.595 mm, šířce 1.595 mm a výšce 1.575 mm.

Hyundai Casper se zprvu začne prodávat na domácím jihokorejském trhu. Očekává se však i jeho další expanze, otevřeně se mluví také o jeho nabídnutí v Indii. Zda dorazí i do Evropy, v tuto chvíli nevíme, sháníme však vyjádření českého zastoupení značky. Pravdou ale je, že v minulosti se o příchodu takto malého SUV značky Hyundai mluvilo. V době klesajícího zájmu evropské klientely o klasická miniauta by totiž takové řešení mohlo být ideální pro oživení segmentu A.  

Zdroj:https://www.auto.cz/

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode