Hejtman Hašek: Už se řeší zakázka na sběr munice v Bořím lese

12.08.2015 13:24

Hejtman Hašek se přijel podívat do Bořího lesa. O čištění jednal s hasiči, lesníky i policisty.

Přímo do Bořího lesa, kde je ještě na téměř 500 hektarech rozmetána již sedmdesát let munice z německé továrny, přijel v úterý 11. července 2015 hejtman Michal Hašek. Sešel se s ředitelem Lesního závodu Židlochovice Miroslavem Svobodou i okresním ředitelem Hasičského záchranného sboru v Břeclavi Františkem Huškem, aby se informoval o stavu příprav čištění lesa.

„Ráno jsem o Bořím lese jednal také s krajským policejním ředitelem Leošem Tržilem. Vláda už schválila provedení veřejné zakázky na sběr munice. Prostřednictvím Lesů České republiky ji provede specializovaná firma, která nalezenou munici následně předá pyrotechnikům. Ti ji pak buď odvezou, nebo zničí přímo na místě,“ uvedl hejtman Michal Hašek s tím, že čištění od munice je akce na několik let.

Jak zdůraznil, sanace lesa si vyžádá asistenci policie, hasičů i záchranné služby. „Chci vyzvat všechny Břeclavany i návštěvníky, aby se i přes zvědavost tomuto území vyhýbali. Munice z lesa má již na svědomí pět úmrtí,“ zdůraznil Michal Hašek.

Převzato z: www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Hejtman-Hasek-Uz-se-resi-zakazka-na-sber-munice-v-Borim-lese-394877

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode