Do prachu zašlapávaná Morava

28.12.2017 19:16

  Na začátku týdne vysílali na Čt 24 pořad Zašlapané projekty o fotoaparatu z Meopty Přerov, a následně další díl Kauza Tatraplán. Kopřivnická automobilka přišla o pozoruhodný automobil i poctivě budovanou tradici. Výroba malých a středních vozů byla byla, jakož i v jiných případech, převedena z Moravy do Čech … Dokument z cyklu o unikátních nápadech, projektech a objevech, které za minulého režimu nesměly spatřit světlo světa (2009). Připravili M. Švihálek a P. Lokaj.

Jenže z pohledu Moravy a Moravanů se od roku 89 nic k lepšímu nezměnilo, spíš naopak ! A Morava je dál odstrkována a navíc i vymazávaná lidem z mysli. Česká republika, Česko, Čechia. A celostátní média se nestydí ani užívat pro celou republiku.název Čechy! Náhoda? Ne! Nepřiznaná, ale prosazovaná snaha asimilovat zbytky starého kulturního moravského národa do toho mladšího českého. Ale početnějšího a tím i silnějšího. Minoritu podřídit majoritě. Konečné řešení – ETNOCIDA.

Poslední názorný příklad byl, když v tomto týdnu vysílali opět na Čt 24 pořad o tom, jak se dělilo Československo, kde bylo názorně vidět, jak mluví místní z obou stran hranice o Moravě a Moravanech – a komentátoři z Prahy ? O Češích, a Čechách… !

Věra Hejtmánková, signatářka Deklarace moravského národa

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode