Ďábel Putin dal sestrojit "nooscope": Čím Kreml ovládá myšlení lidí? Trump, brexit, Katalánsko, "novičok". Moskva umí skenovat interakce mezi lidmi, věcmi a penězi. Tohle vyřeší jen válka!

24.03.2018 13:32

PETR HÁJEK nestačí žasnout, jak se stalo, že ďábelský Putin ovládl myšlení a činy občanů Západu a nabízí zaručeně pravdivé a objektivní vysvětlení "veřejnoprávní" BBC, které samozřejmě z definice nemůže být "konspirační teorií"

Vladimír Putin je bezpochyby světový superman číslo 1. To si nemyslí jen mnozí z desítek miliónů jeho ruských voličů. Tuto tezi již dlouho šíří celý západní mediální a politický mainstream: Je to on, kdo ovlivnil volby ve většině zemí Západu v neprospěch báječných elit Nového světového řádu. Rozhodl o brexitu. Dostal Donalda Trumpa do Bílého domu (za přispění firmy, která "zneužila" dosud tak milovaný Facebook). Pochopitelně nemohl vynechat i naše prezidentské volby, jak vykřikoval Jiří Drahoš, "kontejner" na hlasy proti Miloši Zemanovi. O Rakousku, Itálii, ale i Německu či Francii ani nemluvě.

Obsadil (až do Chruščova vždy ruský) Krym, a nechal si to schválit pětadevadesáti procenty tamních občanů v referendu, čímž neslýchaně sprostě neumožnil americké armádě pod hlavičkou NATO obsadit "měkký podbřišek" Ruska, aby kýžená jaderná válka byla už téměř nevyhnutelná. Zničil Islámský stát, vypiplané dítě muslima Obamy, a ještě při tom dokázal zachránit Sýrii, jednu z kolébek křesťanství a minimálně tak odsunout vytvoření Velkého Izraele, bez něhož je ovládnutí Blízkého východu ("Světový ostrov") nemožné. 

Také řádění madridské vlády v Katalánsku má na svědomí on. Není prý pochyb, že zorganizoval vítězné referendum o samostatnosti tohoto po staletí utlačovaného národa, a zneužil tak posvátného práva na sebeurčení, které je jinak - například při ukradení Kosova Srbům - postaveno nad právo mezinárodní. Chudáka španělskou centrální vládu tím donutil jednat jako její (údajní) fašističtí předchůdci. A teď naposledy, jen tak pro radost, nechal v Londýně zavraždit svého bývalého špióna. A chudák "svobodný a demokratický" svět je opět na nohou. A nebýt Andreje Babiše, asi by ani na tuto další ďábelskou hru supermana z Kremlu nedokázal patřičně rázně odpovědět.

Srdnatá BBC

Je tu ovšem jeden malý problém: Vše výše řečené Západ toliko tvrdí. Neexistuje o tom jediný důkaz. Kromě výrazů jako "pravděpodobně, nejspíš, možná, jak jinak by to bylo možné" a podobně jsme se zatím nedočkali žádného "tvrdého" data, které by všechna tato obvinění dokládalo. No samozřejmě - právě v tom spočívá Putinova ďábelská hra! On prostě v tomto totálně profízlovaném světě nezanechá po svých zločinech jedinou dokazatelnou stopu.

A ještě je tak ohavný, že již před několika lety nařídil, aby se v jeho okolí pro tajné informace nepoužívaly počítače - ale "obyčejné" archaické psací stroje! S evidovanými kopiemi. Nojo, ale jak se pak máme něco dozvědět? Ani jeho vlastní "Deep state" (Pátá kolona je v Rusku mimořádně slabá, jak ukázaly poslední prezidentské volby) pak nemůže úspěšně pracovat. Taková podlost! To v Bílém domě šlape na plné obrátky, vynáší z Trumpova okolí do médií jednu "skandální" informaci za druhou - a od Putina nic? V tom musí být buď černá magie, nebo nějaká nová technologie zhruba na její úrovni.

Občané Západu přece své představitele donedávna milovali. Nechali na sobě přímo dříví štípat - výměnou za blahobyt postavený na téměř zavařených tiskárnách peněz (dolarů a eur) a státních dluzích, které už nelze nikdy "smáznout" - kromě připravované války. A právě když Dobro dosahovalo vrcholu - v podobě sociálně-inženýrského projektu na vytvoření nové euronegroidní rasy skrze migrantskou invazi a současného definitivního zničení "přežilých" národních států - něco se stalo. Ovce se začaly bouřit. Kdo by měl přijít na to proč, když to ani statisíce příslušníků tajných služeb a jejich technologií netuší?

No samozřejmě, k tomu máme přece média. Především ta "veřejnoprávní", nezávislá, investigativní, která říkají pravdu a nic než pravdu, k čemuž jim dopomáhej všemohoucí balík peněz z kapes daňových poplatníků! Ta, která se tak štítí všech "fake news" a takzvaných konspiračních teorií. A kdo jiný by měl stát v jejich čele než slavná britská BBC? Ta, která - řečeno s s mírně upravneným bonmotem Jiřího Suchého - byla "fake", ještě když se to tak ani nejmenovalo. Zdá se, že se konečně k něčemu rozhoupala. Nejspíš totiž objevila přístroj, kterým Putin ovládl nejen Rusko, ale brzy již také celý "svobodný" svět. Právě o tom přinesla zprávu, kterou naše ČT z nějakých důvodů asi přehlédla, protože jinak bychom už k tomu měli přinejmenším nějaký Speciál. Tak ji zastoupíme:

Putin má Nooscope!

Ruský prezident Vladimír Putin má nového náčelníka svého prezidentského štábu. Je jím Anton Vaino, původně Estonec, postava zahalená tajemstvím. Vypadá to, že za celou dosavadní kariéru neposkytl žádný rozhovor pro média, a i jeho oficiální životopis odhaluje jen velmi málo – jak z dlouholeté služby pro Kreml, tak z doby předtím.

Před jeho přijetím do Kremlu sloužil jako diplomat, například na velvyslanectví v Tokiu. Investigativci z BBC však zkoumali jeho akademické práce a odhalili řadu zajímavých informací, které by mohly něco říci o jeho pohledu na svět.

Má, stejně jako řada jiných v současnosti sloužících funkcionářů jeho generace, magisterský titul z ekonomie a přispíval do řady vědeckých publikací.

Řídit a kontrolovat

V roce 2012 se objevila v odborném časopise „Ekonomika a právo“ článek podepsaný autorem AE Vaino s názvem „Kapitalizace budoucnosti“. Je psaný velmi odborným jazykem a mnozí ruští komentátoři jej označili za takřka nepochopitelný. Je doprovázen řadou složitých grafů a diagramů, popisuje nové cesty k organizaci společnosti a k porozumění jejímu fungování.

Vaino tvrdí, že se hospodářství a společnost staly již příliš složité k tomu, aby je bylo možné řídit tradičními prostředky. Vlády proto musí hledat nové způsoby, jak je řídit a kontrolovat. Článek popisuje nové zařízení nazvané „nooscope“, které, jak Vaino tvrdí, může reagovat na globální vědomí a rozpoznat a registrovat změny v biosféře a v lidské činnosti.

Mnozí o nooscope spekulují. Existuje skutečně něco takového? Jak vlastně funguje a co skutečně dělá? Myslí to pan Vaino vážně?

BBC dále vystopovalo světově uznávaného ekonoma a podnikatele Viktora Sarajeva, který spolupracoval s Vainem na řadě odborných článků.

Ten popisuje nooscope jako zařízení, které umí skenovat interakce mezi lidmi, věcmi a penězi a prohlašuje, že se jedná o vynález stejně přelomový, jako byl dalekohled či mikroskop. Avšak již nebyl tak sdílný k otázce, zda již existuje, či zda je teprve ve stádiu vývoje.

Tudy na to

Přední ruští vědci mezitím vyjádřili nad Vainovými tezemi a teoriemi a skepsi. „To není nic vědeckého,“ prohlásil Simon Kordonskij, profesor filosofie na Moskevské vysoké škole ekonomické. Odmítl článek jako mytologickou hypotézu o věcech budoucích, jenž je prý v rozporu se skutečně progresivními ideami první generace ruských reformních ekonomů v prvních postsovětských letech…

Profesor Vitalij Kurennoj ze stejné instituce však čte mezi řádky a říká: „Pokud ten článek hodnotíme s ohledem na jeho význam a vyznění, zjistíme, že se jedná o utopickou myšlenku, která není zakotvena ve vědě. Zato však popisuje jakýsi všeobjímající systém vlády, vykonávaný nejvyššími úředníky.

Z této perspektivy Vainovy myšlenky mnohým dávají lepší smysl. Mohlo by na ně být vlastně nahlíženo jako na součást systému ruské politiky od doby, kdy se Putin začal vypořádávat s chaosem v devadesátých letech.

Nová stará epocha?

Někteří pozorovatelé vidí rovněž paralely s přístupem jednoho z Vainových předchůdců – dřívějšího prezidentova poradce a náměstka premiéra Vladislava Surkova. Ten byl jiným ruským politikem nazván jako „loutkář, jenž privatizoval politický systém“. Je považován za vynálezce systému „ruské řízené demokracie“, jejž prý Putin nyní úspěšně aplikuje.

Také se o Surkovi mluví jako o mistru politických piruet, který umí zacházet s informacemi způsobem, kdy si jeho partneři nejsou jisti, kde končí realita a začíná fikce.

A něco podobného prý navíc též uplatňuje Dimitrij Kiselov, šéf mediální sítě Russia Today, často též označovaný jako „hlavní kremelský propagandista“. Sám pro BBC začátkem tohoto roku prohlásil, že „epocha neutrální žurnalistiky pominula“.

Rozmazaná realita

Ať už je Vainova teorie o Nooscope pravdivá, či ne, odráží politickou teorii hledanou či uplatňovanou jeho kolegy z Kremlu.

„Neexistuje žádný způsob, jak dokázat, že takovýto svět existuje v realitě a ne jen ve vaší představivosti,“ píše v článku pro časopis Ekonomie a právo. Tím se snaží vysvětlit, proč je nooscope zapotřebí pro interpretaci a řízení světových událostí.

Profesor Kordonskij říká, že to všechno již někde slyšel. „Je to stav mysli,“ říká pro BBC. „Je to odmítnutí současné reality. Chtějí měnit věci, ale nechtějí pochopit, čím ty věci ve skutečnosti jsou. Mají svoji představu o budoucí velikosti i o tom, jak změnit svět a budovat lepší budoucnost.

Pokud je AE Vaino, autor článku v odborném časopise, tatáž osoba jako Anton Vaino (Rusové jsou o tom přesvědčeni), uvidíme, zda Nooscope přinese lepší zítřek.

Převzato z: www.protiproud.cz/politika/3687-dabel-putin-dal-sestrojit-nooscope-cim-kreml-ovlada-mysleni-lidi-trump-brexit-katalansko-novicok-moskva-umi-skenovat-interakce-mezi-lidmi-vecmi-a-penezi-tohle-vyresi-jen-valka.htm

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode