ČR začíná chápat

24.09.2017 08:32

Bitcoin v hledáčku těch největších hráčů

 Statistiky z nejznámějších českých i zahraničních vyhledávačů, jakými jsou například seznam.cz a google.com řadí Bitcoin, jako slovo, které je poslední dobou čím dál více vyhledávané uživateli a je tedy na předních příčkách v pořadníku nejčastěji vyhledávaných slov.

Není se vůbec čemu divit. Bitcoin je vzhledem ke svému neustávajícímu růstu ceny zajímavější každým dnem. Této měně hraje do karet u Českých uživatelů především také i obrovská Česká podpora Bitcoinové komunity zvané Arbolet. V Česku je to tedy taková vyjímečná služba právě díky svým vlastnostem, podporou a bohatou nabídkou služeb. Výhodou služby je především možnost minimálního nákupu této měny. Uživatel může tedy zakoupit jen pouhé zlomky Bitcoinu již od 100 Kč.

Cena Bitcoinu

   Bitcoin nyní zažívá chvíle, kdy relativně rychle nabyl na své hodnotě za jednu minci a trh začíná být na pozoru. Zatím nejvyšší zaznamenaná hodnota byla v měsíci Srpen, kdy si Bitcoin sáhl na cenu 107 000 Kč za jednu minci. Nicméně ihned po dosažení těchto hodnot jeho cena spadla opět pod 100 000 Kč za minci.

Jen nafouknutá bublina ?

   Bitcoinový trh je rozdělen na investory podporující tuto měnu, na běžné uživatele a v neposlední řadě na lidi kteří o Bitcoinu tvrdí, že je to jen investiční bublina , která musí jednoho dne zákonitě prasknout. Je však potřeba podotknout, že se o tzv. Bublině v případě bitcoinu mluví již od samého vzniku této měny. Když bitcoin před čtyřmi lety stál sto dolarů, už tehdy to měla být bublina.   

  Když zdražil na tisíc dolarů, také to byla jen bublina, co brzy zase splaskne. Podobně tomu bylo i při překročení dvoutisícové a posléze i třítisícové hranice. Nyní se jeden bitcoin prodává za více než čtyři tisíce dolarů. Ale – opět je to prý jen bublina. Drtivé většině ekonomů tak hrozí trapas.

   Bitcoin by tedy musel být se svou současnou cenou již dávno vysoko nad všemi bublinami, zvážíme-li i fakt , že se Bitcoin oproti známým investičním bublinám dost liší a to nejen tím, že se nedá uměle ovlivnit jeho cena, ale také svým historickým vývojem.

  Co na to , ale říkají profesionálové a zakladatelé jediné české Bitcoinové komunity Arbolet.net ?

   „Věc se má tak, že každý další člověk, který začne Bitcoin používat, mu zvyšuje hodnotu. Za pár let existence Bitcoinu jej využívá několik milionů lidí. Na světě jich žije několik miliard. Jak si myslíte, že to dopadne ?“ říká jeden z představitelů Bitcoinové komunity Arbolet.net.

   „Je jen otázkou času, než pro většinu lidí přejdete ze škatulky IT maniaka na novodobého průkopníka, který na tom na začátku i vydělal. Jsme stále ještě menšinou, jsme stále na začátku, ale to je právě dobře, protože se toho dá i využít a my toho využíváme rozhodně na plno. Pro lidi , kteří neví ,jak začít mám tento vzkaz: Ta možnost tady je a jmenuje se Arbolet. Proto tento systém vytváříme. Snažíme se pomáhat lidem v prvních krůčcích“ dodává zakladatel služby pro osvětu Bitcoinu v České republice.

Předpovědi vývoje ceny

   Cena Bitcoinu má pro budoucí roky mnoho předpovědí a podob. Jen s těží se dá předpovídat její vývoj. Nicméně je zde však jeden fakt, dle kterého se mohou uživatelé této zázračné měny držet.  V minulosti totiž došlo k předpovědím vývoje ceny Bitcoinu těmi nejznámějšími a nejzkušenějšími analytiky světa. Jedním z nich je především legendární obchodík přezdívaný „masterluc“. Jeho nejznámějším kouskem je předpověď rekordní ceny z konce roku 2013 a následného klesajícího trhu. 6. prosince 2013, když cena dosahovala 1 100 $ uvedl: „Už třetím dnem se sám sebe po probuzení ptám: „Je tohle konec?“. A již třetí den je odpověď na tuto otázku „ANO“. A tím končí historicky první období růstu Bitcoinu 2010-2013.“

   Pokud se vám toto nezdá dostatečně impozantní, masterluc předpověděl i následný medvědí (klesající) trh, který trval řádově roky. A to vše dva dni před pádem, na historických maximech kolem 1 240 $. Tehdy napsal: „Děkuji ti Satoshi a komunito, jsem stále zde. Ale další vstup na trh plánuji na rok 2016-2017.“

   Za zmínku rozhodně stojí také předpovědi zakladatelů České Bitcoinové komunity Arbolet , kteří zveřejnili na svém webu 29.5.2016 článek , kde tvrdí: „Do 2-3 let uvidíme cenu Bitcoinu nad 3 000 $ (72 000 Kč) za jeden a s určitou pravděpodobností možná již letos“.

   V době zveřejnění této předpovědi byla cena Bitcoinu 530 $, tedy 12 800 Kč.

Originály jejich předpovědí naleznete zde:

https://arbolet.net/clanek/238-bitcoin-vyrazi-do-nebe

https://arbolet.net/clanek/931-predikce-kurz-btc-2017

   Tato originální, prolidská a zároveň kontroverzní služba je v České republice vůbec jediná a první , která získala díky svým zkušenostem v oblasti investic, především však v alternativních možnostech finančnictví, jako je Bitcoin již desetitísíce uživatelů, kterým tato vyjímečná služba přínáší každodenní užitek a dostatek soukromí, kterého je bohužel v dnešní době internetu hodně málo.

Bez emocí a hlavně střízlivě

   Když pomineme veškeré předpovědi vývoje ceny a odprostíme se od vlivů okolního světa, především však mediálních masáží, které na nás útočí ze všech stran, pak můžeme s klidným svědomím a čistou myslí věřit tomu, že budoucnost Bitcoinu, jako taková je v rukách lidu. Pokud se Bitcoinu podaří překonat pomyslnou hranici vnímání sebe samého u prostých lidí, jako příležitost a novodobé alternativní finančnictví, čeká tuto měnu velmi slibná budoucnost. Stále je však Bitcoin v podstatě na začátku a v jeho běhu do cíle jej ještě zcela jistě čeká spousta překážek.

Zdroj: krize15

Autor: Walkman90

Poznámku redakce: Velmi zajímavý článek, který o nás (Arboletu) byl zveřejněn na webu Krize15. Rád bych za to moc poděkoval.

 

Altik, Master šéfredaktor Arboletu

Převzato z:  arbolet.net/clanek/2635-cesko-zacina-chapat

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode