Čínští investoři mají zájem o potravinářský koncern Hamé

10.11.2015 15:55
Lidové noviny zjistily, že čínští investoři mají o tento podnik enormní zájem. Firma k prodeji od podzimu loňského roku
 
Galavečer na Pražském hradě odstartoval v pondělí 9. listopadu Čínské investiční fórum 2015. Hlavním tématem jsou investice čínských bank a finančních skupin na  trhu ČR. Informoval o tom server lidovky.cz, podle kterého mají Číňané zájem i o moravský potravinářský koncern Hamé Babice.
 
Lidové noviny zjistily, že čínští investoři mají o tento podnik enormní zájem. Firma k prodeji od podzimu loňského roku. Hodnota holdingu, který v současnosti drží lotyšsko-islandská skupina Nordic Partners Limited se sídlem na Maltě, představuje kolem 4,5 miliardy Kč (166,41 milionu eur).
 
O koupi Hamé vyjednává investiční a energetický kolos CEFC. Ten v České republice v minulých měsících nakupoval nemovitosti, pivovary, televizi či fotbalovou Slavii. Tím však ochota Číňanů pumpovat peníze do české ekonomiky zdaleka neskončila.
 
Podle informací LN čínským investorům při potravinářské akvizici pomáhá česko-slovenská finanční skupina J & T. Ta pro CEFC představuje obchodního partnera, se kterým by v budoucnu mohla vstoupit i do české energetiky. I když se o možnosti koupit potravinářské impérium ví několik měsíců, čínští investoři se chystají na bleskovou akci. CEFC měl podle zdrojů LN projevit zájem o skupinu pouze před dvěma měsíci. Na transakci však bylo uvaleno informační embargo.
 
Zdroj: Hlavnespravy.sk

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode