Čínské ozbrojené síly po průjezdu amerického torpédoborce oznámily vojenské cvičení poblíž Tchaj -wanu

18.09.2021 09:13

Shi Yi, mluvčí Východního bojového uskupení Lidové osvobozenecké armády Čínské lidové republiky, uvedl, že čínské ozbrojené síly považují průjezd amerického raketového torpédoborce Barry průlivem za nepřijatelný.

 Čínské ozbrojené síly provedly  cvičení v tchajwanském průlivu po průjezdu amerického raketového torpédoborce. V sobotu to oznámil Shi Yi, mluvčí Východního bojového velení Čínské lidové osvobozenecké armády (PLA).

„Východní zóna bojového velení PLA provedla 17. září vojenské cvičení jako simulaci  skutečného boje ve vzduchu i na moři v jihozápadních vodách Tchaj -wanu,“ uvedl vojenský vůdce v prohlášení. „Použili lodě, letadla včasného varování a bombardéry. "

Jak je uvedeno v dokumentu zveřejněném na stránce této vojensko-správní jednotky na sociální síti WeChat, účelem těchto manévrů bylo zajistit integrovanou interakci lodí a letadel a zvýšit bojeschopnost čínské armády. Upřesňuje, že cvičení „mají pravidelný charakter a jsou zaměřena na zajištění bezpečnosti ve vodách Tchaj -wanu“.

Shi Yi dříve uvedl, že čínské ozbrojené síly považují nedávný průjezd amerického raketového torpédoborce Barry přes tchajwanský průliv za nepřijatelný, protože takové akce představují hrozbu pro bezpečnost v regionu. 

Peking uvedl že  častý výskyt amerických lodí v této oblasti je nešťastný a považuje je za provokaci. „Toto je přesvědčivý důkaz, že Spojené státy jsou destabilizujícím faktorem v tchajwanské úžině, který představuje hrozbu pro bezpečnost,“ uvádí se v prohlášení.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode