Česká republika požádala Rusko o právní podporu v případě výbuchů ve Vrbeticích

25.09.2021 09:07

Česká republika zaslala Rusku žádost o právní podporu při vyšetřování výbuchů ve Vrbetici.

 Vyšetřování bombových útoků ve Vrbetici zahrnuje několik evropských zemí a do Ruska byla rovněž zaslána žádost o právní podporu , uvedl v prohlášení pro média dozorující prokurátor Martin Malusz.

"Pokračujeme v práci na ověření verze důvodného podezření, že exploze byly iniciovány návnadou umístěnou ve skladech osobami pracujícími v zájmu ruské vojenské rozvědky (GRU). Rozsáhlé vyšetřování stále probíhá," jehož účelem je zmapovat pohyby a kontakty podezřelých, zejména v bezprostředním časovém kontextu vyšetřovaných činů, “řekl Malush.

Vyšetřovatelé podle něj také shromažďují důkazy, které by měly objasnit motivy obou výbuchů.

Vydání pražské sítě Deník N s odvoláním na vysoce postavený zdroj obeznámený s vyšetřováním zase informovalo, že Rusko v tomto případě odmítlo právní pomoc.
V polovině dubna Praha obvinila ruské speciální služby z účasti na výbuchu ve vojenských depech ve Vrbeticích a vyloučila 18 zaměstnanců velvyslanectví země. 

V reakci na to Moskva prohlásila 20 zaměstnanců české diplomatické mise za persona non grata s tím, že obvinění z výbuchu byla absurdní, neopodstatněná a přitažená za vlasy.

Zdroj:RIA Novosti

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POZNÁMKA REDAKCE:

Když připusíme účast bezpečnostních složek Ruské federace ve výbuších ve Vrběticích(jak tvrdí PRAHA), tak nám nezbývá konstatovat ten fakt,že to byla brilantní akce ruských složek se 100% výsledkem.

Ovšem zase ze strany České republiky je to fatální selhání ozbrojených složek ČR,že vůbec umožnili tuto akci provést. Politici z Prahy by měli z toho vyvodit důsledky a né tu nesmyslně jen vykřikovat.

MIKAN.cz

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode