Biden vystoupí na Valném shromáždění OSN

14.09.2021 06:33

Americký prezident Joe Biden vystoupí na Valném shromáždění OSN příští týden, informovala v pondělí tisková služba Bílého domu.

Prezident v úterý 21. září odcestuje do New Yorku, aby přednesl projev na Valném shromáždění OSN, uvedl Bílý dům s tím, že další podrobnosti budou poskytnuty později.

Jak minulý týden přinesly noviny Politico, Bidenova vláda hodlá v září navrhnout uspořádání mezinárodního summitu o boji proti pandemii koronaviru a otázkách očkování. Očekává se, že summit se bude konat v rámci 76. zasedání Valného shromáždění OSN. USA plánují prodiskutovat úsilí o zlepšení koordinace globálního boje proti koronaviru v celé řadě oblastí s dalšími zeměmi. Washington se na setkání hodlá zaměřit na otázky rozšiřování dodávek protikoronavirových úderů do 19 rozvojových zemí, způsoby zlepšování jejich produkce, možnosti navázání mezinárodní spolupráce v oblasti výzkumu souvisejícího s touto nemocí, uvedl Politico. Summit je podle Washington Post naplánován na 22. září.

Biden 9. září řekl, že plánuje nastínit nová opatření týkající se poskytování pomoci dalším zemím při řešení pandemie brzy.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode