Babiš se den po volbách sejde v Lánech s prezidentem Zemanem

10.10.2021 08:50

Premiér Andrej Babiš (ANO) se dnes, den po volbách, do Poslanecké sněmovny sejde v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem. Podle Babiše, jehož hnutí ANO skončilo ve volbách druhé za koalicí Spolu tvořené ODS, KDU-ČSL a TOP 09, nebude schůzka součástí povolebních rozhovorů s hlavou státu, tato jednání plánuje Pražský hrad zahájit až ve středu.

Původně byla schůzka Zemana a Babiše ohlášena na dnešní večer, kvůli prezidentově nemoci ale nebylo její konání jisté. Zeman s ohledem na svůj zdravotní stav zrušil účast v dnešní povolební debatě na CNN Prima News a v jejím termínu se nakonec sejde s Babišem. "Schůzka není o (povolebních) rozhovorech, byla plánovaná. Jak mi sdělil Hrad, rozhovory začnou až ve středu," uvedl Babiš.

Zeman rovněž chystá prohlášení k volbám, které dnes Hrad zveřejní na webu a sociálních sítích. Prezident před volbami opakovaně uvedl, že pověří jednáním o vládě předsedu nejsilnějšího poslaneckého klubu. Bude mít v nové Sněmovně hnutí ANO.

Strany Spolu však s další koalicí Starostů a nezávislých uzavřely v sobotu večer memorandum, podle kterého pětice subjektů chce vytvořit společnou vládu. Prezidenta požádaly, aby pověřil předsedu ODS Petra Fialu jednáním o sestavení vlády.

Zdroj: ČTK

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode